Početna  /  U Srpskoj novih osam slučajeva virusa korona
Izdvajamo Republika Srpska

U Srpskoj novih osam slučajeva virusa korona

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 595 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod osam osoba u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Instituta.

Riječ je o četiri ženske i četiri muške osobe, od kojih su dvije mlađe, četiri srednje i dvije starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta tri osobe su iz Banjaluke, dvije iz Kotor Varoša i po jedna iz Dervente, Modriče i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.438 slučajeva virusa korona, a preminuloje ukupno 114 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 979 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 28.588 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 97, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 33, a u opštim bolnicama 64.

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a hospitalizovano je 21 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji devet pacijenta.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 71.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 923 osoba, a nadzor je završen kod 34.574 osoba.

(BN)

Oznake
7 Shares
7 Shares
Copy link