Početna  /  U Srpskoj kod osam osoba potvrđen virus korona
Izdvajamo Republika Srpska

U Srpskoj kod osam osoba potvrđen virus korona

Foto: Profimedia
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je testiranje 245 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod osam osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o tri muške i pet ženskih osoba, od kojih je pet mlađe, dvije srednje i jedna osoba starijeg životnog doba.

Prema mjestu prebivališta po dvije osobe su iz Banjaluke, Кotor Varoša i Doboja i po jedna osoba iz Novog Grada i Modriče.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.524 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 117 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.057 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 30.356 osoba.
Ukupan broj hospitalizovanih je 69, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 23, a u opštim bolnicama 46.

Na Odjeljenju COVID 19 UКC-a RS hospitalizovano je 17 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji pet pacijenta.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 70.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 982 osoba, a nadzor je završen kod 34.964 osoba.

10 Shares
10 Shares
Copy link