Početna  /  U Srpskoj dvoje preminulih, zaraženo još pet osoba
Izdvajamo Republika Srpska

U Srpskoj dvoje preminulih, zaraženo još pet osoba

U posljednja 24 časa Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su dva smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. U Srpskoj i pet novih slučajeva pozitivnih na kovid 19.

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS i Univerzitetskom kliničkom centru RS testiranje je 194 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod pet osoba u Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Riječ je o jednoj muškoj osobi koja je srednje životne dobi i četiri ženske osobe, od kojih su tri srednje i jedna starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po jedna osoba je iz Banjaluke, Teslića, Ribnika, Kotor Varoši i Prnjavora.

Dvije osobe su imale kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima, dok ostale nisu mogle da navedu jasnu epidemiološku vezu. Dvije osoba su hospitalizovane, dok će ostale biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama.

Do sada je u RS potvrđeno 1.364 slučaja virusa korona, a ukupno su  preminule 104 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U posljednja 24 časa Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su dva smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Univerzitetski klinički centar RS prijavio je da je preminuo sedamdesetjednogodišnji muškarac i Bolnica Prijedor je prijavila da je preminuo pedesetsedmogodišnji muškarac. Preminuli su imali više hroničnih udruženih oboljenja.

U RS, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 768 osoba, a testirano je ukupno 24.656 osoba.

BN

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap