Početna  /  U Srpskoj 83 nova slučaja zaraze korona virusom, tri osobe preminule
Republika Srpska

U Srpskoj 83 nova slučaja zaraze korona virusom, tri osobe preminule

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru, Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 328 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 83 osobe u Srpskoj, saopšteno je iz Instituta.

Riječ je o 44 muške i 39 ženskih osoba, od kojih je 14 mlađe, 57 srednje i 12 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 39 osoba je iz Bijeljine, po 13 iz Banjaluke i Zvornika, šest iz Višegrada, po tri iz Kotor Varoša i Kozarske Dubice, dvije iz Vlasenice i po jedna iz Čelinca, Laktaša, Prnjavora i Srebrenice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 2.692 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 134 osobe kod kojih je potvrđen test na ovaj virus.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada su se oporavile ukupno 1.402 osoba, a testirano je ukupno 39.296 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Srpskoj je 119, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 41, a u opštim bolnicama 78.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.474 osoba, a nadzor je završen kod 38.403 osoba.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap