Početna  /  U Srpskoj 76 slučajeva virusa korona
Izdvajamo Republika Srpska

U Srpskoj 76 slučajeva virusa korona

U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj registrovano je 76 novih slučajeva virusa korona.

Ukupno je testirano 506 uzoraka, a registrovan je i jedan smrtni slučaj.

Radi se o 43 muške i 33 ženske osobe, od kojih je 10 mlađe, 56 srednje i 10 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 11 osoba je iz Banjaluke, devet iz Zvornika, po pet osoba je iz Bijeljine i Prnjavora, po četiri osobe iz Gradiške, Mrkonjić Grada, Rogatice i Han Pijeska, po tri osobe su iz Istočne Ilidže, Kotor Varoša, Laktaša, Foče i Čelinca, po dvije su iz Јezera, Pala i Prijedora i po jedna osoba je iz Bratunca, Istočnog Starog Grada, Kneževa, Kozarske Dubice, Osmaka, Rudog, Sokoca, Srebrenice i Ugljevika.

Od početka epidemije, u periodu od 4. marta do danas, u Republici Srpskoj na virus korona testirano je ukupno 52.365 lica.

Infekcija je potvrđena kod 5.136 lica, od kojih je 2.760 (53,74 odsto) oporavljeno.

U navedenom periodu, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 183 smrtna slučaja od kovida 19.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 280, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 75, a u opštim bolnicama 205.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.097 osoba, a nadzor je završen kod 43.509 osoba.

V.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Srpske Branislav Zeljković rekao je da je pogoršana epidemiloška situacija, te apelovao na građane da se pridržavaju svih preporučenih mjera.

Јela Aćimović, epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo rekla je da se od 1. juna bilježi stalni rast broja zaraženih.

– Upravo se dešava ono na šta smo upozoravali od početka posljednjeg porasta broja oboljelih u Republici Srpskoj. Iz sedmice u sedmicu imamo sve veću i veću incidenciju. Najveću incidenciju smo imali u prošloj sedmici – rekla je ona.

Izvor: RTRS

1 Share
1 Share
Copy link