Početna  /  U RS 79 novih slučajeva zaraze korona virusom; tri osobe iz Ljubinja, dvije iz Nevesinja
Republika Srpska

U RS 79 novih slučajeva zaraze korona virusom; tri osobe iz Ljubinja, dvije iz Nevesinja

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 468 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 79 osoba u Republici Srpskoj.

(78 osoba je iz Republike Srpske, a jedna osoba je sa prebivalištem u Republici Srpskoj, a testirana je i prisustvo virusa korona dokazano u Federaciji BiH.)

Radi se o 45 muških i 34 ženske osobe, od kojih je 20 mlađe, 54 srednje i pet osoba starije životne dobi, prenosi RTRS.

Prema mjestu prebivališta, 21 osoba je iz Bijeljine, 12 iz Banjaluke, devet iz Zvornika, četiri iz Pala, po tri iz Ljubinja, Kotor Varoša, Kozarske Dubice i Višegrada, po dvije iz Gradiške, Istočne Ilidže, Nevesinja, Teslića, Rogatice i Vlasenice i po jedna osoba iz Bratunca, Čelnica, Istočnog Novog Sarajeva, Doboja, Milića, Modriče, Prijedora, Oštre Luke i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženi srednje životne dobi, sa prebivalištem u Zvorniku.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.451 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 126 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.350 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 38.021 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 136, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 43, a u opštim bolnicama 93.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.030 osoba, a nadzor je završen kod 37.850 osoba.

3 Shares
3 Shares
Copy link