Početna  /  U Republici Srpskoj 123 nova slučaja virusa korona; preminulo pet osoba
Izdvajamo Republika Srpska

U Republici Srpskoj 123 nova slučaja virusa korona; preminulo pet osoba

Kod još 123 osobe u Republici Srpskoj potvrđeno je prisustvo virusa korona, rekao je na konferenciji za novinare vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.

Zeljković je rekao da je epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i dalje nepovoljna.

U posljednja 24 časa izvršeno je testiranje 549 laboratorijskih uzoraka.

Ukupan broj slučajeva u Srpskoj iznosi 4.842.

Prema mjestu prebivališta 22 osobe su iz Banjaluke, 13 osoba je iz Prnjavora, devet iz Bijeljine, osam osoba je iz Trebinja, sedam iz Višegrada, šest iz Doboja, pet je iz Istočnog Novog Sarajeva, po četiri osobe su iz Kneževa, Laktaša, Modriče, Mrkonjić Grada i Bileće, po tri osobe su iz Zvornika, Lopara, Ljubinja, Prijedora, Ribnika i Rogatice, po dvije iz Bratunca, Kotor Varoša, Foče i Šamca i po jedna osoba je iz Gradiške, Istočne Ilidže, Kozarske Dubice, Kostajnice, Srebrenice, Ugljevika i Šekovića.

Do sada se oporavilo 2.411 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 50.361 osoba.

U UKC Srpske hospitalizivano je 70 lica, od toga je 13 životno ugroženo i nalaze se na respiratorima. U ostalim bolnicma u Srpskoj hospitalizovano je 196 osoba.

Prema posljednjim podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u posljednja 24 časa u Srpskoj je od posljedica virusa korona preminulo pet osoba. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Pala, muškarcu starije životne dobi iz Trebinja, muškarcu starije životne dobi iz Banjaluke, ženi starije životne dobi iz Banje Luke i muškarcu starije životne dobi iz Pala.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.421 osoba, a nadzor je završen kod 43.471 osobe.

4 Shares
4 Shares
Copy link