Početna  /  U opštini Berkovići proglašena dvodnevna žalost: Otac i sin stradali u eksploziji ručnih bombi
Hercegovina

U opštini Berkovići proglašena dvodnevna žalost: Otac i sin stradali u eksploziji ručnih bombi

U opštini Berkovići proglašena je dvodnevna žalost povodom tragičnog događaja u kojem su živote izgubili Ranko Đurica (51) i njegov petnaestogodišnji sin Milorad.

Radenko Đurica i njegov petnaestogodišnji sin, čija su tijela juče pronađena u napuštenoj kući u mjestu Hatelji, opština Berkovići, stradali su od aktiviranja eksplozivne naprave, potvrđeno je Srni iz Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

Portparol tužilaštva Srđan Vukanović rekao je da je izvršen uviđaj i da su pronađene dvije kašike od ručnih bombi i još jedna neeksplodirana ručna bomba.

Odluku o proglašenju dvodnevne žalosti donio je načelnik opštine Berković Nenad Abramović.

U dane žalosti na zgradama svih javnih institucija zastave će biti spuštene na pola koplja, a na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera.

Radio Berkovići i drugi mediji sa područja opštine Berovići dužni su da svoje programske sadržaje prilagode danima žalosti.

“Opština Berkovići i njeni građani izražavaju saučešće i saosjećaju sa porodicom stradalih zbog njihovog teškog gubitka”, objavljeno je na sajtu opštine Berković.

0 Shares
0 Shares
Copy link