Početna  /  U Nevesinju održan skup podrške porodici Davida Dragičevića
Hercegovina nevesinje

U Nevesinju održan skup podrške porodici Davida Dragičevića

U Nevesinju je danas počela akcija ”Pravda za Davida”, a iza svega stoji neformalna grupa građana ”Pravda za Davida -Nevesinje”. Od 18:00 časova, kada je počeo skup, traje potpisivanje peticije i građanskih krivičnih prijava, a organizatori poručuju da je odziv građana van svih očekivanja.

I Nevesinje traži pravdu za Davida i za svu djecu. Mimo svih očekivanja organizatora, veliki broj Nevesinjaca je podržao akciju prikupljanja potpisa podrške za rad grupe ”Pravda za Davida”, u cilju postizanja pravde u slučaju smrti Davida Dragičevića, dvadesetjednogodišnjeg studenta iz Banja Luke, te saznavanja istine o njegovoj smrti.

Aleksandar Stojanović, jedan od organizatora skupa u Nevesinju, je za internet magazin ”Moja Hercegovina” rekao da je do 19 časova prikupljeno oko 350 potpisa naglasivši da je, po unaprijed određenom formularu, poslato 50 građanskih krivičnih prijava Okružnom tužilaštvu Banja Luka, sa naznakom ”Krivično djelo ubistvo protiv nepoznatog i još uvijek slobodnog počinioca”. Građani ovu prijavu mogu poslati potpisujući se ličnim imenom ili pseudonimom. Aleksandar navodi da se na nevesinjskom trgu okupio značajan broj ljudi, tačnije oko 400, ali da ljudi i dalje pristižu kako bi potpisali peticiju ili građansku krivičnu prijavu. Stojanović, ispred neformalne grupe građana ”Pravda za Davida – Nevesinje” navodi da je planirano još ovakvih skupova kao i obezbjeđivanje mjesta na kojem će građani moći potpisati peticiju, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

Nakon Trebinja, Nevesinje je druga istočnohercegovačka opština koja je uzela učešće u akciji ”Pravda za Davida”, a nezvanično saznajemo da će skupovi ubrzo biti organizovani i u Gacku i Bileći.

Igor Svrdlin

 

292 Shares
292 Shares
292 Shares
Copy link