Početna  /  U Nevesinju obilježen Međunarodni dan mira
Hercegovina nevesinje

U Nevesinju obilježen Međunarodni dan mira

NEVESINJE – Učenici osnovne i srednje škole iz Nevesinja uključili su se danas u obilježavanje Međunarodnog dana mira, te su puštanjem balona i kreativnim radionicama poslali poruku mira svijetu.

Učenici Srednioškolskog centra “Aleksa Šantić” i Osnovne škole “Risto Proroković”  priključili su se obilježavanju Međunarodnog dana mira na poziv saveza “Nasljednici pobjede” iz Rusije. Oni su u osam sati u vazduh pustili 70 balona sa papirnim golubovima na kojima su ispisana imena stradalih u Odbrambeno-otadžbinskim ratovima i poručili da stradanja moraju da se zaustave.

Nakon puštanja balona organizovana je kreativna radionica “Jedinstveni čas duhovnosti – Golub mira”, na kojoj su učenici osnovne i srednje škole kroz muziku i crteže poslali poruku mira.

Ono što je naročito pohvalno je angažman učenika iz Nevesinja koji su sami sakupili novac da kupe balone i po prvi put uključe Nevesinje u obilježavanje Međunarodnog dana mira.

Ideja za obilježavanje dolazi iz Rusije, a Generalna skupština UN je 2001. godine, posebnom rezolucijom proglasila 21. septembar za Međunarodni dan mira i obavezala svijet da makar na jedan dan razmišlja o konceptu globalnog mira i obelježi ga skupovima i manifestacijama.

Ljubiša Bukvić

0 Shares
0 Shares
Copy link