Početna  /  U Mostaru ubijen bivši haški zatvorenik Marko Radić
Bosna i Hercegovina Izdvajamo

U Mostaru ubijen bivši haški zatvorenik Marko Radić

Pucnjava se dogodila oko 19.00 časova, a prema nezvaničnim informacijama, ubijen je Marko Radić, ratni komandant Prve bojne Hrvatskog vijeća odbrane. Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama do kojih je došla “Slobodna Bosna” u Mostaru je večeras stradao i Josip Cvitanović zvani Cviki, koji se dovodi u vezu da je ubio Radića.

– Muškarac je ubijen večeras u pucnjavi u Mostaru.

Pucnjava se dogodila oko 19.00 časova, a prema nezvaničnim informacijama, ubijen je Marko Radić, ratni komandant Prve bojne Hrvatskog vijeća odbrane.

Na njega je u Splitskoj ulici, u blizini zgrade MUP-a, pucao muškarac koji je od ranije poznat policiji i koji je u bjekstvu.

Radić je 2011. osuđen na 21 godinu zatvora zbog ratnih zločina, a kazna mu je smanjena za 12 godina i 2018. je izašao na slobodu, prenosi Srna.

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama do kojih je došla “Slobodna Bosna” u Mostaru je večeras stradao i Josip Cvitanović zvani Cviki, koji se dovodi u vezu da je ubio Radića.

Prema tim izvorima, Cvitanović je ušao u vatreni obračun sa mostarskom policijom i u razmjeni vatre pogođen je i ubrzo nakon toga preminuo.

BN

6 Shares
6 Shares
Copy link