У Билећи представљене књиге проф. др Милана Благојевића из Бањалуке

Синоћ је у просторијама Дома културе „Јевто Дедијер“ у Билећи одржана промоција књига „Хрестоматија технологије охаеризма“ и „Феноменологија (не)права“, аутора проф. др Милана Благојевића из Бањалуке.

Професор Благојевић указао је билећкој публици на све неправилности и недосљедности у спровођењу Дејтонског споразума и утицају охаеризма на разградњу Републике Српске. Сликовито и аргументовано је објаснио публици националну и уставну патологију српског народа које проистичи једна из друге.

Милан Благојевић од 1.7.2012. ради као судија Окружног суда у Бањалуци. У досадашњој судијској каријери радио је као предсједник Суда за прекршаје у Петрову на Озрену, судија Војног суда у Бијељини, судија Основног суда у Добоју и судија Општинског суда у Травнику. Редовни је професор уставног права и професор високе школе за предмете кривично право и кривично процесно право. Једанаест година је наставник на бројним високошколским установама у Републици Српској. Аутор је или коаутор 26 књига из области права, те преко 60 научних и стручних радова из области права објављених у бројним научним и стручним часописима. Учесник је више научних скупова у земљи и иностранству. Био је сенатор Републике Срске.

На крају вечери господин Благојевић је Народној библиотеци „Владимир Гаћиновић“ поклонио је велики број својих наслова, а и сви присутни добили су књигу на поклон.

Организатор вечери била је Народна библиотека „Владимир Гаћиновић“ у Билећи.

Tagovi:
Autor