Početna  /  U Bileći organizovano prvo takmičenje u zgibovima
bileća Hercegovina

U Bileći organizovano prvo takmičenje u zgibovima

BILEĆA – U organizaciji Bodi-bilding kluba Hercegovac održano je prvo takmičenje u zgibovima u kome je učestvovalo dvadesetak mladića. Bilećani su u veseloj atmosferi koja je vladala tokom nadmetanja pokazali svoju snagu, ali i sportski duh.

Takmičari i članovi Bodi-bilding kluba
Takmičari i članovi Bodi-bilding kluba

Članovi kluba, ali i svi oni koji su željeli da se okušaju u ovoj vježbi imali su priliku da to pokažu u prostorijama Bodi-bilding kluba Hercegovac i to je prvo takmičenje ovakve vrste. Svi su saglasni kako je ovakav događaj pozitivna stvar za malu sredinu poput Bileće  i jedan od načina da se i ostali sugrađani motivišu da vode zdrav život.

Vježba koja je demonstrirana predstavlja najjednostavniju, ali ujedno i najtežu vježbu koja je pokazatelj sirove snage koju jedan pojedinac posjeduje. Iako izvođenje ove discipline iziskuje veliki napor, među takmičarima je vladala opuštena i vesela atmosfera, tako da je svako ko je imao želju da se okuša u vježbi mogao to da učini bez ustručavanja, a svaki učesnik je ispraćen aplauzima.

Jedan od učesnika
Jedan od učesnika

Najviše zgibova na vratilu uradio je Marko Vujović i time postao prvi pobjednik ovog takmičenja. On je uradio ukupno 28 zgibova rekavši da mu to nije predstavljalo toliki napor kao što se čini.

“Drago mi je što sam pobjednik prvog takmičenja ovakve vrste. Bavim se ovim vidom sportske rekreacije već dvije godine i želio bih da se ovo takmičenje nastavi, posebno u drugim vrstama vježbi”, rekao je pobjednik.

Marko Vujović
Marko Vujović

Budo Dangubić, organizator ovog takmičenja, izrazio je zadovoljstvo što je takmičenje uspješno proteklo i pritom najavio još ovakvih nadmetanja.

“Drago mi je da smo na ovim bar malo uspjeli da promovišemo ovaj vid bavljenja sportom, kao i zdrav život kako bismo animirali još sugrađana u vođenju zdravog načina života. Nastavićemo sa ovakvim druženjima i takmičenjima koje ćemo obogatiti drugim disciplinama”, kazao je Dangubić.

Budo Dangubić
Budo Dangubić

Treba istaći da je organizator pripremio i skromnu novčanu nagradu za najuspješnijeg takmičara.

Miloš Bajović

1 Share
1 Share
Copy link