Početna  /  U Bileći održano regionalno takmičenje iz odbojke i rukometa
bileća Hercegovina

U Bileći održano regionalno takmičenje iz odbojke i rukometa

 Bileća- U okviru malih olimpijskih igara Republike Srpske u Bileći je danas održano  regionalno takmičenje u odbojci i rukometu za učenike osnovnih škola iz Bileće, Trebinja, Gacka, Ljubinja, Nevesinja, Foče i Kalinovika. 

Pobjednici u ženskoj odbojci
Pobjednici u ženskoj odbojci

U muškoj konkurenciji u odbojci najbolji su bili učenici OŠ „Sveti Sava“ iz Ljubinja, drugo mjesto osvojila je OŠ „Veselin Masleša“ iz Foče, dok su treće mjesto zauzeli učenici OŠ „Sveti Sava“ iz Bileće.

U ženskoj odbojci najsjajnijom medaljom okitile su se učenice OŠ „Petar II Petrović Njegoš“ iz Bileće,dok su  druge  bile učenice OŠ „Sveti Sava“ takođe iz Bileće, a treće mjesto osvojila je ekipa OŠ „Sveti Sava“ iz Gacka.

Što se tiče rezultata u rukometu, pobjednik današnjeg takmičenja je OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Trebinja, a drugo mjesto osvojila je OŠ „Petar II Petrović Njegoš“ iz Bileće. To su ujedno bile i jedine prijavljene ekipe.

U ženskom rukometu jedina prijavljena ekipa bila je OŠ „Vuk Karadžić“ iz Trebinja.

Direktor OŠ „Sveti Sava“ iz Bileće, koja je i domaćin današnjeg takmičenja, Miodrag Parežanin za “Moju Hercegovinu” je rekao da je takmičenje značajno jer u njemu učešće uzima veliki broj takmičara koji većinom treniraju u klubovima iz gradova u kojima žive, ali da se današnje takmičenje odvija u okviru školskih sekcija.

„Djeca se takmiče  u muškoj i ženskoj kategoriji. Utakmice su igrane u fiskulturnoj sali OŠ „Sveti Sava“ i uporedo, u sportskoj dvorani. U sportskoj dvorani  igrao se rukomet i jedan dio odbojkaških utakmica. Takmičenje se odvijalo u okviru školskih sekcija ali mahom ova djeca treniraju u sportskim klubovima u svojim gradovima tako da je to spojeno, taj rad  u klubovima i rad u sekcijama. Djeca vole da dolaze na sekcije, da učestvuju na masovnim takmičenjima, kao što su male olimpijske igre jer je to postalo pokret. Evo  danas je u Bileći oko 150 djece tako da mislim da je ovo najmasovnije takmičenje u čitavoj RS“, rekao je Parežanin za naš magazin.

Direktor OŠ " Sveti Sava" iz Bileće Miodrag Parežanin
Direktor OŠ ” Sveti Sava” iz Bileće Miodrag Parežanin

Odbojkaška sekcija OŠ „Sveti Sava“ iz Bileće  danas je odigrala dobru utakmicu i ostvarila pobjedu protiv ekipe OŠ „Risto Proroković“ iz Nevesinja.

Trinaestogodišnja Maja Miljanović,  koja inače nastupa za OK „Heo“ iz Bileće na poziciji libera, izrazila je zadovoljstvo igrom svog tima i ostvarenom pobjedom.

„ Bilo je divno danas. Bavim se odbojkom šest- sedam godina. Zadovoljna sam igrom moje ekipe, mada smo mogle  i bolje. Protivnička ekipa je bila dobra, s obzirom na to da su oni dosta mlađi i da im je prva utakmica“, izjavila je Miljanović za „Moju Hercegovinu“.

Odbojkaška sekcija OŠ " Sveti Sava" Bileća
Odbojkaška sekcija OŠ ” Sveti Sava” Bileća

Među brojnim osnovcima koji su danas testirali svoju spremnost i sportsko umijeće međusobno se nadmećući u odbojkaškim vještinama bila je i jedanaestogodišnja Mia Vuković iz OŠ „Risto Proroković“ iz Nevesinja. Ona je danas igrala svoju prvu utakmicu i uprkos porazu rekla je za naš magazin da je ipak zadovoljna igrom svog tima.

„Zadovoljna sam današnjom utakmicom. Mi smo izgubili iako smo se trudili. Mogli smo i bolje, ali pošto nam je ovo prva utakmica htjeli smo samo da vidimo kako to izgleda“, rekla je mlada odbojkašica.

Njena saigračica, dvanaestogodišnja Sofija Bratić takođe je ponijela veoma lijepe utiske sa današnjeg takmičenja, izrazivši zadovoljstvo i igrom i organizacijom.

„Odbojku treniram već 3 godine. Izgubile smo, ali super smo se provele s obzirom na to da je ovo prva utakmica, prvi put je najteže, dobro je. Super je sve organizovano“, rekla je Bratić za „Moju Hercegovinu“.

Organizator i generalni pokrovitelj današnjeg takmičenja je Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport i Ministarstvo prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske, a pobjednicima su uručeni pehari, medalje i diplome.

Milena Koprivica

146 Shares
146 Shares
146 Shares
Copy link