Početna  /  U Bileći izvedena predstava “To je raj lutko moja”
bileća Hercegovina

U Bileći izvedena predstava “To je raj lutko moja”

BILEĆA – Predstava pod nazivom “To je raj lutko moja”, koju su organizovali  “Intersiti teatar” i udruzenje “Narko-ne” iz Sarajeva, u izvođenju mladih srednjoškolaca iz osam gradova BiH, odigrana je sinoć u Domu kulture “Jevto Dedijer” u Bileći.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Prema riječima koordinatorke projekta Aide Brdak “Intersiti teatar” projekat je jedan od projekata koje udruženje za prevenciju zavisnosti “Narko-ne “ realizuje već desetu godinu.

Aida Brdak (Foto: Moja Hercegovina)
Aida Brdak (Foto: Moja Hercegovina)

“Ove godine smo imali mlade iz Bijeljine, Bileće,  Berkovića, Goražda,  Sarajeva, Kiseljaka, Fojnice i Zenice. Zajedno sa našom profesionalnom glumicom  Eminom  Muftić pripremili  smo ovu  predstavu, koja govori kako se društvo, roditelji i  profesori odnose prema mladim ljudima, te ih na taj način podstičemo  da  brinu o sebi, preuzimaju odgovornost, i sa druge strane, učimo ih kako da se nose sa prijetnjama, kao što su različite vrste zavisnosti”,  rekla je Brdak.

Predstavu je režirala sarajevska glumica Emina Muftić, koja je javnosti poznata iz popularne TV serije “Lud zbunjen normalan”.

Emina Muftić (Foto: Moja Hercegovina)
Emina Muftić (Foto: Moja Hercegovina)

“Ovo što se moglo vidjeti večeras u Bileći,  je uradjeno za 5 dana. Pretenciozno bi bilo reći predstava. Ovo je neki produkt naših promišljanja, a na bazi jednog teksta.  Bez obzira na to, mislim da su djeca čudo napravila, ja sam presrećna  da sam upoznala ove ljude i oni su za mene otkriće “,  izjavila je za naš magazin poznata glumica.

Iako je predstava imala snažnu poruku o prevenciji bolesti zavisnosti među mladim ljudima, i uprkos uloženom naporu u realizaciju ovog projekta, značajno je  istaći da predstava, ipak, nije naišla na očekivani odziv publike, pa je bilećki Dom kulture sinoć bio poluprazan.

Milena Koprivica

0 Shares
0 Shares
Copy link