Početna  /  U beogradskom Tužilaštvu za visoko- tehnološki kriminal pokrenut postupak protiv javnih ličnosti koje su zagovarale nevakcinisanje djece
Srbija Vijesti

U beogradskom Tužilaštvu za visoko- tehnološki kriminal pokrenut postupak protiv javnih ličnosti koje su zagovarale nevakcinisanje djece

Tužilaštvo za visoko- tehnološki kriminal u Beogradu, pokrenulo je postupak za u utvrđivanje krivične odgovornosti više javnih ličnosti koje su se protivile vakcinaciji djece.

Foto: Ilustracija

Te javne ličnosti su, kako se dodaje u saopštenju Tužilaštva, “predmet obrade i procesuiranja”, ovog odjeljenja Višeg javnog tužilaštva.

U toku su provjere činjeničnog stanja i prikupljanja potrebnih dokaza i dokumentacije kako bi na adekvatan način i u potpunosti pretkrivični postupak bio sproveden i okončan, napominje tužilaštvo.

“Ni u ovom kao ni u bilo kom drugom predmetu neće biti ustupaka niti izuzetaka u smislu utvrđivanja krivične odgovornosti i krivičnog gonjenja onih lica koja su izvršila neko krivično djelo. Nakon što budu prikupljeni svi relavantni dokazi i sprovedene i druge procesne radnje tužilaštvo će blagovremeno o tome obavijestiti javnost”, navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, mediji su u februaru prenijeli vijest da je prvom osnovnom sudu u Beogradu podnijeta krivična prijava zbog izazivanja panike i nereda protiv 43 osobe koje su protivnici vakcinacije dece, a posebno vakcinacije MMR vakcinom protiv malih boginja.

Prijavu je podnijela grupa od 270 roditelja iz cijele Srbije, na čelu sa dr Tomislavom Stevanovićem iz Zrenjanina i Vladimirom Cimermanom iz Beograda.

Prva na spisku prijavljenih je Slađana Velkov iz Vladičinog Hana sa trenutnim prebivalištem na nepoznatoj adresi u Skoplju. Na listi su i poznate estradne i javne ličnosti. Među njima Jelena Karleuša, Maja Volk, Mirjana Bobić Mojsilović, Miroljub Petrović…

0 Shares
0 Shares
Copy link