Početna  /  Tužilaštvo traži pritvor za sve: Osumnjičeni za milionske zloupotrebe u Institutu se brane ćutanjem!
Izdvajamo Republika Srpska

Tužilaštvo traži pritvor za sve: Osumnjičeni za milionske zloupotrebe u Institutu se brane ćutanjem!

Posebno odjeljenje Republičkog javnog tužilaštva zatražiće pritvor za sve osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja u postupku javnih nabavki, potvrdio je advokat Miloš Stevanović.

Advokat Stevanović izjavio je da su se njegovi klijenti Slavko Bojić i Saša Marković tokom saslušanja u tužilaštvu branili ćutanjem.

– Obojica se terete za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da su iskoristili situaciju u vrijeme korone i zloupotrijebili sistem javnih nabavki- naveo je Stevanović.

Dodao je kako ne postoje razlozi da se Bojiću i Markoviću odredi pritvor, jer su se oni uvijek odazivali na pozive i nisu nigdje bježali.

Advokat Stevanović objasnio je i da se njegovi branjenici terete da su nezakonito zaključili ugovor o konzorcijumu sa firmom Promeding vlasništvo osumnjičenog Dubravca.

-Tužilaštvo je sve ovo učinilo pod velikim pritiskom javnosti- dodao je advokat Stevanović.

Komentarišući to što je medicinska oprema plaćana i po nekoliko desetina puta više od tržišne cijene, advokat Stevanović je izjavio da država nije ograničila cijene u vrijeme korone.

Konačnu odluku o pritvoru za osumnjičene donijeće sudija za prethodni postupak Posebnog odjeljenja Okružnog suda u Banjaluci nakon što sasluša osumnjičene.

Izvor: Srpskainfo

1 Share
1 Share
Copy link