Početna  /  Tužilaštvo provjerava poslove dr Talirevića i “Moje klinike”
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Vijesti

Tužilaštvo provjerava poslove dr Talirevića i “Moje klinike”

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je predmet nakon niza istraživačkih priča o povezanosti doktora Emira Talirevića, zdravstvene ustanove “Moja klinika” koja je u njegovom vlasništvu, Opšte bolnice “Prim. dr Abdulah Nakaš” i direktorice KCUS-a dr Sebije Izetbegović.

Emir Talirević (FOTO: Facebook/privatna arhiva)
Emir Talirević (FOTO: Facebook/privatna arhiva)

Nekoliko medija objavilo je informacije o poslovanju prethodnog menadžmenta Opštee bolnice “Prim. dr Abdulah Nakaš” na čijem je čelu bila dr Sebija Izetbegović, odnosno o sklapanju ugovora sa “Mojom klinikom” dr Talirevića o patohistološkim poslovima, piše N1.

Da li su ovi ugovori sklopljeni na štetu države i građana, a u korist privatnih interesa vlasnika te klinike i da li je bilo nezakonitih radnji u cijelom procesu, odgovore će dati nadležni organi.

Takođe, Tužilaštvo KS prikuplja informacije i o tome na koji način je dio Bolnice iznajmljen “Mojoj klinici”  nakon što je ugovor o najmu 754,5 kvadrata potpisan u martu 2014. godine.

“Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo povodom medijskih izvještavanja o navodnim nezakonitostima u vezi sa poslovanjem ‘Moja klinika’, JU Opštaa bolnica “Prim. dr Abdulah Nakaš” i Medicinskog fakulteta u Sarajevu, prikuplja dokumentaciju i provjerava iznesene informacije oko zakupa poslovnog prostora, te vršenja patohistoloških usluga i drugo”, kazao je za N1 Alem Hamzić, portparol Kantonalnog tužilaštva KS.

Nakon medijskih izvještaja, dr. Talirević je žestoko izvrijeđao novinarku Centra za istraživačko novinarstvo.

0 Shares
0 Shares
Copy link