Početna  /  Tužilaštvo HNK podiglo optužnicu protiv Salmira Kaplana i drugih
Hercegovina

Tužilaštvo HNK podiglo optužnicu protiv Salmira Kaplana i drugih

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona podiglo je optužnice protiv Salmira Kaplana, Demira Mahmutćehajića, Ahmeta Ljubovića i Nihada Bajramovića, zbog krivičnih djela u vezi sa zbivanjima na dan lokalnih izbora u opštini Stolac, navodi Federalna televizija.

Salmir Kaplan (Foto: Moja Hercegovina)
Salmir Kaplan (Foto: Moja Hercegovina)

Centralna izborna komisija provodi postupak za utvrđivanje odgovornosti za prekid izbornog procesa nakon čega će biti sačinjeni prijedlozi za sjednicu CIK-a radi donošenja rješenja o izborima u Stocu.

U međuvremenu, timovi CIK-a u Stocu provode desetine informativnih razgovora u sklopu postupka za utvrđivanje odgovornosti za prekid izbornog procesa u toj opštini, koji se vodi protiv predsjednika i članova Opštinske izborne komisije Stolac, članova biračkih odbora, te šest kandidata. Danas su uzete izjave od kandidata za načelnika i nosioca liste Inicijative za Stolac.

Ovim povodom, Demir Mahmutćehajić za Klix.ba kaže kako nema zvaničnu informaciju o tome da je Tužilaštvo HNK podiglo optužnicu.

Prema nekim informacijama koje su došle do mene, optužnica je navodno poslata Kantonalnom sudu u Mostaru na potvrđivanje, a potvrđivanje se očekuje za dva ili tri dana”, rekao je Mahmutćehajić.

On je rekao da Centralna izborna komisija već tri dana u Stocu sprovodi istrage i saslušava članove biračkih odbora, kao i kandidate koji se sumnjiče da su nešto počinili na dan izbora u Stocu, te da je u toku dana i on ispitan.

0 Shares
0 Shares
Copy link