Početna  /  Troje testiranih u Trebinju negativni na korona virus
Hercegovina

Troje testiranih u Trebinju negativni na korona virus

Iz Štaba za vanredne situacije grada Trebinja jutros je javljeno da je troje pacijenata sa teškom respiratornom infekcijom testirano na virus korona i da su rezultati negativni. Na području Trebinje nema potvrđenih niti sumnjivih slučajeva infekcije izazvane virusom COVID-19, saopšteno je iz gradskog Štaba za vanredne situacije. U posljednja 24 časa broj osoba pod zdravstvenim nadzorom povećao se za 8, što čini ukupno 333 lica pod zdravstvenim nadzorom.

Trebinje nema zaraženih korona virusom, javljeno je iz gradskog Štaba za vanredne situacije. Prethodnih dana mediji su objavili da su četiri pacijenta primljena u trebinjsku bolnicu sa dijagnozom teške respiratorne infekcije. Testiranjem troje takvih pacijenata, za koje je postojala sumnja na postojanje virusa korona u organizmu, rezultati su pokazali da nema prisustva COVID-19. Broj osoba koje su pod zdravstvenim nadzorom iznosi 333, a nadležni apeluju na građane da se pridržavaju preventivnih mjera te da u danima koji dolaze budu još odgovorniji i društveni kontakt smanje na minimum.

Od juče možete sve informacije o korona virusu dobiti i situaciju vezano za stanje u Trebinju pratiti putem Vajber zajednice Grada Trebinja.

Prethodnih dana na ulicama Trebinja mogao se vidjeti veliki broj ljudi bez zaštitne opreme, a mogle su se vidjeti i grupe ljudi, dok se na trebinjskim izletištima gotovo svakodnevno skuplja veći, uglavnom mladih Trebinjaca. U parku Jovana Dučića takođe se mogao vidjeti značajan broj građana. Čini se ipak da stanovnici Trebinja počinju shvatati značaj poštovanja preventivnih mjera, pa je juče na ulicama značajan broj građana koristio zaštitne maske i rukavice. Internet magazin ”Moja Hercegovina” takođe apeluje na građane da zaštite sebe i ljude oko sebe i ponašaju se društveno odgovorno.

72 Shares
72 Shares
Copy link