Početna  /  Trivić: Iznenađena sam i razočarana činjenicom da Borenović nije javnosti saopštio precizno i vjerodostojno zaključke Predsjedništva! Ne podržavam nikakvu simbiozu sa režimom!
Izdvajamo Republika Srpska

Trivić: Iznenađena sam i razočarana činjenicom da Borenović nije javnosti saopštio precizno i vjerodostojno zaključke Predsjedništva! Ne podržavam nikakvu simbiozu sa režimom!

Foto: Miomir Jakovljević/Ringier
Jelena Trivić, potpredsjednica Partije demokratskog pokreta i kandidatkinja opozicije za funkciju predsjednika Republike Srpske na izborima održanim 2. oktobra, na svojoj FB stranici je izrazila iznenađenost i razočarenje zbog načina na koji je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, obavijestio javnost o ishodu sastanka Predsjedništva ove stranke. Ona je navela da Borenović nije vjerodostojno i preciznio prenio zaključke koje je Predsjedništvo PDP-a donijelo na današnjem sastanku. Dodala je da ne podržava nikakvu saradnju sa vladajućom koalicijom.

”Veoma sam iznenađena i razočarana činjenicom da predsjednik PDP-a Branislav Borenović nije javnosti saopštio precizno i vjerodostojno Zaključke predsjedništva stranke.” – stoji na početku objave Jelene Trivić.

Ona ističe da je Predsjedništvo stranke dalo podršku politici Draška Stanivukovića koju je vodio tokom kampanje 2020. godine, a ne da stranka podržava politiku koju Stanivuković zagovara danas.

”Naglašavam da, između ostalih, i zaključak o podršci gradonačelniku Drašku Stanivukoviću, Borenović neprecizno interpretirao, izostavljajući veoma bitnu odrednicu koju je usvojilo Predsjedništvo i koja glasi: PDP podržava gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića na bazi politika koje je promovisao tokom kampanje 2020. godine i na bazi onih politika kojima je tada pobijedio.” – napisala je Trivićeva.

Bilo kakvo približavanje režimu, naglašava Jelena Trivić, politički je kurs koji apsolutno ne prihvata.

Želim da istaknem da ja ne podržavam nikakvu simbiozu sa Režimom, jer je to samo drugo ime za približavanje Režimu što je politički kurs koji jasno odbacujem…

Ona smatra da opozicija mora imati principijelne stavove kojih se svi moraju pridržavati.

”Da bi se nastavila boriti sa korumpiranim Režimom, opozicija mora imati potpuno jasne, čvrste i principijelne stavove koji su obavezujući za sve.” – kategorična je Trivićeva.

Na kraju objave navela je da je svaka saradnja sa vladajućom koalicijom zapravo koalicija sa onima koji su uništili Republiku Srpsku.

”Da budem potpuno precizna: Svaka saradnja, simbioza, bilo šta slično, sa Režimom za mene je koalicija sa onima koji su uništili Republiku Srpsku, a 02.10. pokrali izbornu volju naroda na najpodmukliji način.” – stoji na kraju objave koja je za kratko vrijeme dobila ogromnu podršku.

Moja Hercegovina 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap