Početna  /  Treće mjesto na Balkanu: Odbojkašice Gacka osvojile bronzanu medalju!
Vijesti

Treće mjesto na Balkanu: Odbojkašice Gacka osvojile bronzanu medalju!

Najbolji sportski kolektiv iz Hercegovine, ŽOK “Gacko”, aktuelne vicešampionke i finalistkinje Kupa BiH, tokm vikenda nastupale su u Lajkovcu na odbojkaškom Finalnom turniru Balkanskog Kupa.

gacko-zok
Odbojkašice Gacka (Foto: Dejan Aćimović)

Poslije tijesnog poraza u polufinalnom meču (3:2) od domaćeg Željezničara, u utakmici za treće mjesto “gatačke tigrice” “grizu” – pobijedile su CSU Medicina Targu Mureš iz Rumunije, rezultatom 3:1, po setovima 25:23, 25:27, 25:19 i 26:24, i tako se okitile bronzanom medaljom.

Bila je to velika borba, uzbidljiva i neizvijesna odbojkaška predsatva, ali u ključnim trenutcima meča bolje su se snašle Gačanke i sasvim zasluženo posle tri sezone igranja u Evropi upisuju i prvu međunarodnu pobijedu.

U pobijedničkom timu, stasita Paljanka Nataša Slijepčević, najviše teroriše i ruši odbranu Rumunki, koja je sa 31 poen bila najbolji poenter, a slijedille su Ana  Gajić sa 16, Tijana Salatić sa 13, te Katarina Kaća Popović sa 11 poena.

Junakinje velike pobijede “tigrica” bile su i sjajni organizator igre, “tehničarka” Helena Košutić, “kapitenka” Maja Maljević i “mlađana” liberka Dajana Boljanović.

Kod poraženog tima Olivera Medić upisala je 22, Roksana Janku i Samara Frančin dodale su po 12, a Sofija Medić 11 poena.

Izabranice stratega Ivana Maljevića i njegovog pomoćnika Saše Slijepčevića na turniru u Lajkovcu igrale su u sastavu: Ana Gajić, Katarina Popović,libero Dejana Boljanović, Nataša Slijepčević, Tamara Vitković, Tijana Salatić, Helena Košutić, kapiten Maja Maljević, Andrijana Divljan, Nevena Vidojević, Anica Popović i Ivana Košutić.

Zavijesu na takmičenje u Lajkovcu spustile su odbojkašice  Odžagi Trabzona iz Turske, koje su u finalnoj utakmici za prvo mjesto pobijedile domaći Železničar sa 3:0, po setovima 25:18, 25:18 i 25:20.

667 Shares
667 Shares
667 Shares
Copy link