Početna  /  Trebinje: Uhapšeno 16 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola
Hercegovina Trebinje

Trebinje: Uhapšeno 16 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

TREBINJE – Tokom pojačane kontrole od proteklog četvrtka do subote, trebinjska policija sankcionisala je čak 41 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od čega je njih 16 lišeno slobode i zadržano na triježnjenju. U sklopu iste akcije, 92 vozača sankcionisana su zbog prekoračenja brzine.

policija-rs

Republička akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila i utvrđivanje prisustva alkohola u organizmu vozača trajala je od 3. do 5. novembra, a tokom nje u Trebinju je kontrolisano 308 vozača.

“Vozača kod kojih je utvrđena količina alkohola veća od 1,00 g/kg, a u skladu sa članom 170. stav 4. Zakona o prekršajima Republike Srpske je bilo 16, oni su lišeni slobode i u službenim prostorijama zadržani do istrežnjenja”, navodi se u saopštenju Centra javne bezbjednosti Trebinje.

Takođe, je evidentirano i 67 prekršaja koji nisu bili akcenat akcije.

Podsjećamo, da je na putnoj mreži koju operativno pokriva Centar javne bezbjednosti Trebinje za deset mjeseci 2016. godine evidentirano sedam saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima.

Centar javne bezbjednosti Trebinje je realizovao niz republičkih i regionalnih i lokalnih akcija u saobraćaju čiji je cilj uticanje na nesavjesne vozače da poštuju saobraćajne propise.

Centar i ovaj put apeluje na sve učensike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, saobraćajnu kulturu, kao i jedni druge.

0 Shares
0 Shares
Copy link