Početna  /  Trebinje: Sjećanje na dobrovoljne davaoce krvi – Istočna Hercegovina prednjači u ovoj humanoj djelatnosti
Hercegovina Vijesti

Trebinje: Sjećanje na dobrovoljne davaoce krvi – Istočna Hercegovina prednjači u ovoj humanoj djelatnosti

TREBINjE – Na današnji dan 1997. godine ispred Opšte bolnice u Trebinju podignut je spomenik umrlim i poginulim dobrovoljnim davaocima krvi, pa je tom prilikoМ održano opelo i položeno cvijeće na to spomen obilježje.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Jutros je u Službi za transfuziju krvi bolnice Trebinje počela akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a načelnik Službe za transfuziju krvi bolnice Trebinje Dragan Šarenac ističe da je veoma zadovoljan kako su se odvijale dosadašnje akcije.

„Ovo je 37. po redu akcija dobrovoljnog davanja krv koje je naša služba organizovala i sprovela u ovoj godini i onaj kalendar dobrovoljnog davanja krvi koji smo usvojili na početku godine se stopostotno ostvaruje i mi smo jako zadovoljni sa razvojem dobrovolj og davalaštva krvi” , rekao je Šarenac.

Nglasio je kako je odziv jutros bio veoma zadovoljavajući i u skladu sa onim što je najavljeno gdje je se pijavilo 26 dobrovoljnih davalaca od kojih je prikupljeno 20 jedinica krvi.

“Želim da izrazim zahvalnost organizatoru klubadobrovoljnih davalaca krvi „Risto Škuran“ koji djeluje u sklopu Gradske organizacije Crvenog krsta Trebinje na organizaciji ove akcije i datuma kada je podignut spomenik umrlim i poginulim dobrovoljnim davaocima krvi” , kazao nam je Šarenac.

Spomenik ovakve vrste je bio jedinstven u svijetu  jednom , međutim i drugi gradovi su po uzoru na Trebinje podigli spomenike dobrovoljnim davaocima krvi.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Odziv dobrovoljnih davalaca krvi je istočnohercegovačkoj regiji je na veoma visokom nivou koji iz godine u godinu raste.

“Samim tim što imamo svake godine sve veći broj dobrovoljnih davalaca krvi i sve veći broj prikupljenih jedinica krvi, to je jedan dokaz da je u Trebinju i Istočnoj Hercegovini zaista podignuta svijest. Prezadovoljan sam dobrovoljnim davalaštvom krvi koji postoji u ovom gradu i ovoj regiji i samo bih poželio da se u narednom periodu ovaj trend nastavi” , s ponosom je zaključio doktor Šarenac.

Ovom događaju su prisustvovali zdravstveni radnici Opšte bolnice Trebinje i predstavnici Crvenog krsta iz Nikšića.

Miloš Bajović

49 Shares
49 Shares
Copy link