Početna  /  Trebinje: Nikolina Ninković nagrađena za najbolji literarni rad
Hercegovina

Trebinje: Nikolina Ninković nagrađena za najbolji literarni rad

TREBINjE –  Generalni konzul Srbije u Republici Srpskoj Vladimir Nikolić uručio je danas, u trebinjskoj Gimnaziji “Jovan Dučić”, ček od 1.000 KM maturantkinji Nikolini Ninković, dobitnici prve nagrade književnog konkursa na temu „Moj prijatelj u Srbiji“.

(Nikolina Ninković, foto: Moja Hercegovina)

Trebinjska maturantkinja novinarima je priznala da je iznenađena nagradom koju nije očekivala.

„Konkurencija je bila velika, a ovo priznanje mi znači i zbog same činjenice da mi je nagrada došla kao pečat  pred kraj mog srednjoškolskog obrazovnja“, istakla je Ninković i dodala da će joj i novac dobro doći.

Govoreći o nagrađenom radu učenica je rekla da je u njemu pisala o svojim idealima prijateljstva, ali i o  njenim prijateljima u Srbiji.

Generalni konzul Srbije u Srpskoj Vladimir Nikolić, istakao je da je ove godine na konkurs pristiglo stotinjak sastava iz 92 srednje škole iz Republike Srpske. Prema njegovim riječima trebinjska učenica je bila najbolja o čemu svjedoči i osvojena nagrada.

„To je bio zaista najbolji rad. Ovo je peti u nizu konkurs i bilo je sjajnih radova, ali Nikolina je svojim pisanjem i obrazovanjem opravdano zaslužila ovu nagradu“, istakao je Nikolić.

Pomenuti konkurs je organizovan povodom Dana državnosti Srbije.

Jela Vučković

0 Shares
0 Shares
Copy link