Početna  /  Trebinje: Grad pomaže razvoj porodice
Hercegovina

Trebinje: Grad pomaže razvoj porodice

TREBINJE – Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je danas da gradske vlasti kroz 32 programa podržavaju porodicu i ukazuju na njen značaj.

 

On je danas povodom Međunarodnog dana porodice, organizovao prijem za predstavnike Udruženja porodica sa problemom steriliteta “Bebe”, Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko” i Udruženja porodica sa četvoro i više djece.

Predsjednik trebinjskog Udruženja višečlanih porodica “Četiri plus” Aleksandar Sarić rekao je da je najveći problem sa kojim se suočavaju ove porodice nezaposlenost.

On je zahvalio gradskoj upravi za dosadašnju podršku koja je omogućila da iz svake višečlane porodice jedan roditelj bude zaposlen i izrazio nadu da će u se u budućnosti naći način da se i drugi roditelj zaposli.

Predsjednik Udruženja “Bebe” Snežana Misita rekla je da je ponosna što je grad Trebinje prvi u Srpskoj po sprovođenju programa pomoći za vantjelesnu oplodnju.

Ona je izrazila zadovoljstvo što ovo udruženje sljedeće sedmice proslavlja stotu bebu, rođenu zahvaljujući vantjelesnoj oplodnji, te istakla da je to uspjeh i Hercegovine i Republike Srpske.

Član glavnog odbora Udruženja djece sa posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko” i majka djeteta sa posebnim potrebama Milica Adžić rekla je da je život ovih roditelja i djece olakšan, zahvaljujući podršci lokalne vlasti.

Međunarodni dan porodice obilježava se od 1994. godine, a cilj je da se naglasi njen značaj kao osnovnog elementa svakog društva.

7 Shares
7 Shares
Copy link