Početna  /  Tramp potpisao zakon o sankcijama Rusiji
Svijet Vijesti

Tramp potpisao zakon o sankcijama Rusiji

VAŠINGTON – Predsjednik SAD Donald Tramp je potpisao zakon o sankcijama Rusiji, navodi se na sajtu Bijele kuće.

Zvanična predstavnica Bijele kuće Sara Sanders sinoć je saopštila da Tramp nije potpisao zakon o sankcijama Rusiji, Iranu i Sjevernoj Koreji, ali da će to uraditi.

Zakon podrazumijeva i mogućnost uvođenja sankcija licima koja namjeravaju da ulože više od pet miliona dolara godišnje ili milion dolara odjednom u izgradnju ruskih izvoznih cjevovoda ili da pružaju usluge, tehnologije ili informacionu podršku.

U posebnoj tački govori se o težnji Sjedinjenih Država da se suprotstave izgradnji gasovoda “Sjeverni tok 2”. Nakon što je Kongres SAD, u namjeri da kazni Rusiju zbog njenog navodnog mješanja u američke predsjedničke izbore 2016. godine, usvojio ubedljivom većinom zakon koji predviđa oštrije sankcije, predsjednik Rusije je kao odgovor naredio da 755 američkih diplomata napusti ovu zemlju.

“Američka strana napravila je potez, koji je, važno je napomenuti, ničim izazvan, čime su pogoršali rusko-američke odnose. Taj potez uključuje nezakonita ograničenja, pokušaje da utiču na druge države svijeta, uključujući naše saveznike koji su zainteresovani za razvoj i održavanje dobrih odnosa sa Rusijom”, rekao je Putin.

0 Shares
0 Shares
Copy link