Nedjelja, 19.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Tradicionalni Božićni prijem Prosvjete: Ovakva okupljanja trebaju Mostaru

  Podijeli:

  MOSTAR – U organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Mostar u Ćorovića kući večeras je održan tradicionalni Božićni prijem.

  bozicni_prijem_mostar_1

  “Velika nam je radost što našu sreću možemo podijeliti s ovim dobrim ljudima. Drago nam je što su svi oni dio ove Prosvjete, a Prosvjeta mora i može opstati zahvaljujući građanima našega lijepog Mostara”, kazao je u izjavi za novinare glavni sekretar SPKD Prosvjeta Mostar Goran Kosanić.

  Dodao je kako mu je posebno drago što su se pozivu Prosvjete odazvali i predstavnici Pravoslavne crkve te drugih srpskih kulturno-umjetničkih društava koja djeluju u Mostaru, što prijašnjih godina nije bio slučaj.

  Đakon Pravoslavne crkve u Mostaru Branislav Rajković istakao je kako je jako sretan što su se predstavnici srpskog naroda u Mostaru okupili na jednom mjestu.

  “U tom smislu, mogu reći da je Božić ono što doista treba biti među pravoslavcima u Mostaru. Usudio bih se reći da je ovo zaista istorijski pomak, mali ali pomak koji nam osvjetljava buduće vidike i nagovještava buduće radosti” kazao je Rajković.

  Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović, koji je također prisustvovao Božićnom prijemu, kazao je kako mu je uvijek zadovoljstvo doći u Mostar, a posebno u ovakvim svečanim prilikama.

  bozicni_prijem_mostar_2

  “Drago mi je što su večeras ovdje predstavnici svih naroda koji žive u BiH. U kulturi svih građana BiH je da obilježavaju ne samo svoje, već i tuđe praznike, i to je nešto što smo njegovali i prije rata”, dodao je Dunović.

  U okviru Božićnog prijama otvorena je izložba likovnih radova akademskih umjetnica Tanje Pikula i Snježane Domazet, dok je atmosferu praznične večeri svojom pjesmom uljepšala članica Prosvjete Tanja Kijac.

  Tekst i foto: FENA / Klix.ba

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI