Početna  /  Tijana Bošković na krovu svijeta: Bilećanka sa Ezačibašijem osvojila zlato
bileća Hercegovina Republika Srpska Svijet Vijesti

Tijana Bošković na krovu svijeta: Bilećanka sa Ezačibašijem osvojila zlato

Samo dva mjeseca nakon što je u Bileću donijela srebrnu medalju sa Olimpijskih igara u Riju, mlada odbojkašica Tijana Bošković osvojila je novu, ovoga puta zlatnu medalju, i to na svjetskom klupskom prvenstvu u odbojci.

Foto: FIVB
Foto: FIVB

Bošković je za turski Ezačibaši u finalu najprestižnijeg svjetskog takmičenja osvojila 17 poena i tako slavila nad ekipom VBC Pomi Casalmaggiore rezultatom 3:2 (25-19, 20-25, 25-19, 22-25, 15-11) u odličnoj odbojkaškoj predstavi.

Ezačibaši je titulu svjetskog prvaka osvojio i prošle godine, kada je po prvi put u klupskoj istoriji osvojio zlatnu medalju na ovom takmičenju.

Vrijedi podsjetiti kako je Bošković dominirala na ovom prvenstvu, gdje je iz utakmice u utakmicu ostvarivala sve bolje i bolje rezultate, a više puta proglašena je igračicom utakmice zbog broja osvojenih poena. Protiv VakifBanka iz Istanbula osvojila je 22 poena i tako odvela svoju ekipu u finale takmičenja, dok je protiv brazilskog Rexona-Sesca upisala čak 28 poena.

Slobodno se može reći kako je ovo najuspješnija sezona u karijeri mlade Bilećanke, za koju ne sumnjamo da će nas još mnogo puta obradovati vrhunskim sportskim rezultatima.

Zanimljivo je istaći kako je ovo prvi put u istoriji da se finale odbojkaškog prvenstva za žene odigralo u pet setova. Oboren je i još jedan rekord ovoga takmičenja, i to po broju gledaoca – 6.700 ljubitelja odbojke uživalo je u ovom spektaklu u Manili (Filipini).

Izvor: FIVB

720 Shares
720 Shares
720 Shares
Copy link