Početna  /  Tegeltija pojasnio: Božović ostaje kandidat, konsultacije SDA i SNSD-a
Bosna i Hercegovina

Tegeltija pojasnio: Božović ostaje kandidat, konsultacije SDA i SNSD-a

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, kazao je danas personalno ne postoji problem oko imenovanja Mlađena Božovića kao ministra za ljudska prava i izbjeglice, već da su posrijedi konsultacije na relaciji SDA – SNSD.

On je pojasnio zašto tačke o potvrdi imenovanja Božovića nema na dnevnom redu današnje sjednice Predstavničkog doma državnog Parlamenta.

”U okviru većine u Predstavničkom domu su zatražene dodatne konsultacije o dnevnom redu i iz jasnih pokazatelja da nema dovoljno glasova da se izabere gospodin Božović pa sam tu tačku povukao. Prijedlog Božovića za ministra ostaje i dalje. Ono što nam je u ovom trenutku važno, što se tiče Savjeta ministara, Savjet ministara normalno radi i ne postoje nikakve blokade niti su političke partije imale bilo kakve zahtjeve od predsjedavajućeg ili članova Savjeta ministara. Nadam se da će sve konsultacije biti završene do 4. februara i očekujem da na toj sjednici gospodin Božović bude imenovan’‘, ispričao je Tegeltija.

Potom je dodao ”ima više otvorenih pitanja između ovih stranaka”.

‘Konsultacije su prije svega na relaciji SDA – SNSD i ne postoji nijedna primjedba od strane SDA za njega personalno već su to vezane za neke druge odnose. Ima više pitanja koja su otvorena izneđu SDA i SNSD. Ne očekuje se ništa da Savjet ministra uradi”, ocijenio je Tegeltija.

Podsjećamo, na zahtjev predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltije, s dnevnog reda današnje sjednice Zastupničkog doma državnog Parlamenta povučena je tačka dnevnog reda o potvrđivanju imenovanja Mlađena Božovića za ministra ljudskih prava i izbjeglica.

Ova tačka je prolongirana za neku od narednih sjednica zbog potrebe za dodatna usaglašavanja, pojasnio je Denis Zvizdić, predsjedavajući ovog Doma.

Izvor: N1

16 Shares
16 Shares
Copy link