Subota, 25.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Svjedok o Đerićevom ubistvu: Ratković ga je ubio, puška bačena u Goričko jezero (VIDEO)

  Podijeli:

  Nakon deset mjeseci od ubistva Marka Đerića iz Trebinja u banjalučkom Okružnom sudu počelo je suđenje osumnjičenima. Optuženi su Trebinjci: Miljan Ratković, Dako Pikula i Radovan Andrić. Zbog karaktera krivičnog djela odlučeno je da ovaj slučaj vodi Specijalno tužilaštvo i Okružni sud Banjaluka.

  sudjenje_djeric

  Prvog dana suđenja u predmetu koji je u žiži javnosti u Hercegovini tužilaštvo je izvelo dva svjedoka. Svjedočili su otac ubijenog Marka, Slobodan Đerić i 22-godišnji Rajko Bovan iz Trebinja, kako je i sam priznao narko-diler, koji je pomagao u izvršenju ovog krivičnog djela tako što je osumnjičenog za neposredno ubistvo obavijestio o kretanju Đerića. Bovan je od suda dobio imunitet da svjedoči, javlja RTRS.

  U optužnici je navedeno da je ubistvu prethodila svađa Đerića sa Dakom Pikulom i njegovom suprugom gdje je ubijeni radio kao obezbjeđenje. Svjedok Bovan je potvrdio svoj raniji iskaz da su Ratković i Pikula planirali ubistvo Đerića. Pikula, sa umišljajem podstrekao Ratkovića na ovo krivično djelo, a Andrić mu pomogao u izvršenju. Kako je navedeno u optužnici, na dan ubistva Ratković je sačekao Đerića u ulici kod zgrade u kojoj je ubijeni živio. Đerić je naišao oko 3 časa i 25 minuta, a Ratković je pucao na njega. U namjeri da ga liši života, u njegovom pravcu ispalio je sedam metaka iz automatske puške, od kojih je jedan metak pogodio Đerića u predjelu leđa. Nastalo je unutrašnje krvarenje i ubrzo smrt.

  Dok porodica Marka Đerića vjeruje da su osumnjičeni krivi za njegovo ubistvo, advokati odbrane nisu tog mišljenja. Smatraju da optužnica nema osnova i da njihovi branjenici nisu krivi.

  Da je ubistvo planirano tvrdi i svjedok-saradnik Rajko Bovan,koji je prijatelj Ratkovića i Pikule. Bovan je svjedočio da su njih dvojica od njega kupovala drogu. Dobio je zadatak tri dana da obavijesti Ratkovića kada Đerić sa posla krene kući, što je i učinio kobne noći. “Sreo sam prijatelja. Pitao me je da li ću kući. Rekao sam da hoću u tom pravcu. Nailazimo kraj Merlota i vidim da na vratima nema nikoga. I poslao sam Ratkoviću poruku: OK. Ja odem kući”, izjavio je svjedok. Prema svjedočenju Bovana sadržaj te poruke telefonske poruke koju je sposlao Ratkoviću je bila šifra da Đerić nije na poslu i da je krenuo kući.

  Goran Nešković, advokat Ratkovića rekao je pred sudom da Ratković ima alibi pošto je tu noć radio u bolnici. Ratković jeste te noći bio dežurni medicinski tehničar, ali je prema svjedočenju Bovana, rekao da će ga mijenjati koleginica. Bovan je potvrdio i da je te noći vidio Ratkovića u crnoj odjeći sa šljemom na glavi i puškom u rucikoju je, tvrdi, nakon ubistva osumnjičeni Andrić bacio u Goričko jezero.

  Otac ubijenog Marka Đerića, Slobodan, očekuje da sud neće napraviti grešku kao policija i tužilaštvo i da će optuženi dobiti maksimalne kazne. Suđenje će biti nastavljeno sljedećeg mjeseca, a Specijalno tužilaštvo planira da izvede 27 svjedoka, 10 vještaka i više od stotinu dokaza.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI