Svetosavski turnir u kuglanju održan u Bileći: Obilježena 20. godišnjica KK “Hercegovac”

 BILEĆA – Kuglaški klub „Hercegovac“ iz Bileće u ime Savindana – krsne slave opštine i crkve organizovao je ovog vikenda svetosavski turnir u kuglanju.

Prvo mjesto sa 529 oborenih čunjeva osvojio je Nikola Radan, igrač KK “Hercegovac“ Bileća. Drugo mjesto osvojio je Radan Matković koji je imao 518 oborena čunja, igrač KK “Aluminijum“ Podgorica, dok je treće mjesto sa 517 oborenih čunjeva osvojio Darko Gojković, igrač KK “Trebišnjica“ Trebinje.

Nikola Radan sa pobjednickim peharom

KK „Hercegovac“ uzima redovno učešće na svim takmičenjima u organizaciji republičkog i državnog kuglaškog saveza. Petostruki su prvaci Republike Srpske.

Kuglaški klub „Hercegovac“ u sklopu Doma kulture u Bileći koristi tehnološki zastarjelu dvostaznu kuglanu koja ne ispunjava uslove za odigravanje premijerligaških utakmica, te su primorani  da domaće utakmice igraju u gradovima udaljenim i preko 100 kilometara.

“Osnovni problem sa kojim se teže izlazi na kraj, jeste zastarjela dvostazna kuglana koja ne ispunjava minimum kriterijuma za takmičenje u Premijer ligi. Ništa manji problem predstavlja činjenica da KK „Hercegovac“ nema stalni izvor finansiranja. Uz kvalitetan sponzorski ugovor, koji bi klubu dao stabilnost, mogli bismo razmišljati o modernizaciji kuglane ili čak o izgadnji nove koja bi znatno doprinijela smanjenju troškova, te popularizaciji i omasovljenju ovog sporta u našem gradu, a i šire”, rekao je za naš magazin Željko Samardžić, predsjednik kluba.

Ovogodišnji svetosavski turnir imao je  posebnu dimenziju i čast obzirom na to da KK „Hercegovac“ u sklopu ovogodišnjeg turnira obilježava i proslavlja svoj dvadeseti rođendan.

Turnir je bio pojedinačnog karaktera i učestvovalo je tridesetak igrača iz: Podgorice, Nikšića, Tivta, Gacka, Trebinja i Bileće.

Milena Koprivica

 

Autor