Početna  /  Sveštenik Jovan Marjanac poručio: Neka Svemilostivi Gospod odstrani sve zlonamjerne ljude i podari Ozrenu konačnu pobjedu nad zlom!
Izdvajamo Teme i komentari

Sveštenik Jovan Marjanac poručio: Neka Svemilostivi Gospod odstrani sve zlonamjerne ljude i podari Ozrenu konačnu pobjedu nad zlom!

Iako nije u fokusu interesovanja javnosti, a pogotovo ne u fokusu poltičkog djelovanja, kako vlast, tako i opozicije (uz izuzetak Nebojše Vukanovića koji je digao glas protiv eksploatisanja i uništenja Ozrena i okoline), problem je to o kojem se ne smije ćutati. U suprotnom, doći će do velike ekološke katastrofe mnogo većih razmjera nego što to javnost pretpostavlja. Veliki problem predstavlja i plan firme Rio Tinto vezan za eksploatisanje jadarita otkrivenog na rijeci Jadar, a takva vrsta eksploatacije ugrozila bi ne samo rijeku Jadar, već i rijeke Dunav, Drinu i Savu, u koje se ova rijeka ulijeva. Govoreći o Ozrenu i potencijalnoj opasnosti, mnogi ćute, ali dokaz da tišina nije apsolutno prevladala je prouka sveštenika Jovana Marjanca iz Kanade. Njegovu poruku prenosimo u cjelosti.

Braćo Srbi napaćeni rode,
od svog sedmodnevnog godišnjeg odmora proveo sam pola kod mog brata Radivoja Savića, zvanog Babinog u Gornjoj Paklenici- gdje vazduh opija a šljivovica trijezni. Ove dvije priložene fotografije sa Okolišta su dokaz da je naša priroda dar od samog Gospoda Boga i mora da se čuva. Oni koji nisu ni kap znoja, riječ molitve, a kamoli svoje krvi, uložili u ovu opjevanu slavnu Svetu Goru Nemanjića, hoće da joj dušu iscijede, i sve vrijedno unište. Podržavam, svesrdno, čestiti rod naš srpski, i sve razumne ljude dobre volje, u naporima da se spriječi eksploatisanje vjekovne kolijevke Pravoslavlja i Srpstva. Hvala mudrom Vladiki Fotiju i bratiji sveštenicima na hrabrosti i podršci narodu. Neka Svemilostivi Gospod odstrani sve zlonamjerne ljude i podari Ozrenu konačnu pobjedu nad zlom, naveo je sveštenik Marjanac.

 

2 Shares
2 Shares
Copy link