Supružnici poginuli u saobraćajci kod Mostara

MOSTAR – Supružnici Jovica Bukvić i Martina Bukvić Mikulić iz Mostara, te njihov rođak, državljanin Hrvatske čiji su inicijali M. G, poginuli su jutros u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Mostara.

saobracajka_mo

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u 6.15 časova na magistralnom putu u mjestu Ortiješ, učestvovala su dva automobila i bager.  Okolnosti nesreće još se istražuju, navode u policiji.

Od stradalih su uzeti uzorci krvi kako bi se ispitalo da li su, eventualno, bili pod uticajem alkohola.

Iako će tačni detalji biti poznati tek nakon vještačenja, prema dosadašnjim nalazima do saobraćajne nesreće je došlo kada je automobil marke BMW naletio na bager koji se kretao u istom smjeru kao i BMW.

Od siline udara BMW je zatim udario i automobil Audi koji je dolazio iz suprotnog smjera. Vozači Audija i bagera zadobili su lakše tjelesne povrede i već su pušteni na kućno liječenje.

“O uticaju alkohola na učesnike nesreće ne možemo govoriti, uzeti su svi uzorci i obaviće se vještačenja. Vozač bagera će dati izjavu i bit će jasnije šta se tačno desilo, a potpune informacije imaćemo nakon svih vještačenja”, kazala je tužiteljka Tužilaštva HNK-a.

Autor