Početna  /  Suđenje Nemanji Iliću: Odbijena rekonstrukcija događaja, moguće svjedočenje optuženog
bileća Hercegovina

Suđenje Nemanji Iliću: Odbijena rekonstrukcija događaja, moguće svjedočenje optuženog

BILEĆA, TREBINJE – Suđenje Bilećaninu Nemanji Iliću (34), koji je optužen da je 14. jula 2015. hicem iz pištolja ubio svog sugrađanina Marka Bajovića (1986.), a njegovog brata Miloša (33) teško ranio, nastavljeno je danas u trebinjskom Okružnom sudu ponovnim svjedočenjem neuropsihijatra dr Zorice Lazarević. 

Optuženi Nemanja Ilić (desno) sa svojom odbranom (FOTO: Moja Hercegovina)

Neuropsihijatar dr Zorica Lazarević, koja je vršila vještačenje nad optuženim Nemanjom Ilićem, danas je svjedočila putem video linka, pri čemu je ponovila svoj raniji iskaz da kod Ilića nije utvrđeno postojanje trajne ili privremene duševne poremećenosti.

– Ilić je u vrijeme izvršenja krivičnog djela za koje se tereti bio u srednjem stadijumu pijanstva, a njegove sposobnosti da shvati značaj i posljedice ovog djela bile su smanjene, ali ne bitno. On je psihički potpuno zdrava osoba, prosječnih intelektualnih sposobnosti – navela je Lazarević.

Ona je istakla da u potpunosti ostaje pri iskazu koji je ranije dala pred ovim sudom

Tužilac Žarko Milić danas je Sudu predao pištolj glok 17, kalibra 9 milimetara, sa okvirom i 5 metaka unutar njega, iz koga je Ilić pucao na Marka Bajovića i Miloša Bajovića. Osim pištolja, Sudu je predato i sedam čaura, te zrno od metka koje je pronađeno ispod tijela ubijenog Marka Bajovića.

Oštećeni Miloš Bajović (prvi red, u sredini) (FOTO: Moja Hercegovina)

Na konstataciju Ilićeve odbrane da Sudu nije predat drugi okvir od pištolja, koji je, takođe, pronađen na licu mjesta, tužilac Milić rekao je da se navedeni okvir nalazi u Policijskoj stanici Bileća.

Sudsko vijeće danas je odbilo raniji prijedlog odbrane da se izvrši rekonstrukcija događaja na mjestu na kome se odigrao.

– Rekonstrukcija ne bi išla u korist rasvjetljavanja ovog događaja, stoga je ona suvišna i nepotrebna – ocijenilo je Sudsko vijeće.

Ilićeva odbrana danas je bila predložila da na sljedećem glavnom pretresu njihov branjenik bude saslušan kao svjedok, međutim, nakon što je Sudsko vijeće odbilo rekonstrukciju, odbrana je rekla da će razmotriti da li će on biti saslušan pred Sudom. Sud je, stoga, ostavio mogućnost saslušanja Ilića na sljedećem glavnom pretresu, kao i mogućnost iznošenja završnih riječi tužioca i odbrane.

Sljedeći glavni pretres zakazan je za 6. novembar ove godine, u 12 časova.

Jelena Denda Borjan

65 Shares
65 Shares
Copy link