Početna  /  Stanje u Splitu se smiruje, kanaderi pomažu vatrogascima
Hrvatska Vijesti

Stanje u Splitu se smiruje, kanaderi pomažu vatrogascima

Požar koji je u ponedjeljak zaprijetio Splitu i nošen jakim vjetrom zahvatio splitske četvrti Dračevac, Mejaše i Kilu, ugašen je zajedničkim naporima vatrogasaca i građana. I u prigradskom naselju Strožanac, te u Podstrani, gdje su se vatrogasci cijelu noć borili sa požarom, jutros je situacija nešto bolja. Poletjeli su i kanaderi.

FOTO: N1

Premijer Hrvatske Andrej Plenković u utorak je stigao u Split na sastanak Kriznog štaba. U Split dolazi i predsjednica Kolinda Grabar Kitarević koja će, tako, zbog požara skratiti svoju posjetu Salzburgu.

[mhc_antrfile naslov=”Povrijeđeno 80 osoba tokom požara na splitskom području”]

U požaru koji već drugi dan bukti na splitskom području lakše je povrijeđeno 80 osoba, uglavnom vatrogasaca, rekao je direktor županijske Hitne medicinske pomoći Leo Luetić.

On kaže da je Hitna pomoć u protekla 24 časa pružila pomoć za 80 osoba, od kojih su većina vatrogasci sa terena, ističući da je prava sreća da niko od njih nije teže povrijeđen.
[/mhc_antrfile]

Uz predsjednika Vlade, na sastanku Kriznog štaba sudjelovaće ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović,  glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader i drugi.

U Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split kažu da će broj izgorjelih kuća biti veliki, ali vjeruju da neće biti smrtno stradalih osoba.

U Prihvatnom centru Spaladijum arene u Splitu, organizovanom za zbrinjavanje u slučaju evakuacije, noćas je sklonište zatražilo 11 osoba, od čega osam stranaca.

Prema gruboj procjeni, u požarima koji su već 27 sati aktivni od Omiša do Splita izgorjelo je 4.500 hektara guste borove šume, makije, trave, niskog rastinja i maslinika, a linija požara bila je duga 18 kilometara.

0 Shares
0 Shares
Copy link