Početna  /  Šta je istina grafita na sarajevskim tramvajima?!
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska

Šta je istina grafita na sarajevskim tramvajima?!

Brand Str8, vjerni pratilac muškaraca, nastavlja kreativnu, zabavnu i interaktivnu kampanju #Sprayyourtruth kreiranu da ohrabri jači spol u otkrivanju svoje „unutarnje istine“.

tramvaj

Nakon prvih „ručno rađenih bilborda“ kojim je kampanja najavljena, gdje je prazan prostor na sarajevskim bilbordima bio dovoljno inspirativan izazov za anonimne umjetnike koji su „nasprejali“ svoju istinu, Str8 je početak kampanje obilježio zanimljivim eventom ispred SCC-a, na kojem su posjetioci imali priliku da “osjete” novi miris Str8 Live True, ali i da uživaju u nastupu DJ-a, grafitera  i plesača.

Ponovno je istina izašla na vidjelo jer su grafiteri na velikim panoima nasprejali nova djela. Odabrana su dva pobjednička grafita čiji je vizual prenesen na sarajevske tramvaje. Na ovaj način brand STR8 je probudio „unutarnju istinu“ ovih umjetnika ali i pružio im priliku da njihova djela izađu iz anonimnosti i budu predstavljena široj javnosti.

No, to nije sve. Kreiran je microsite www.sprayyourtruth.com gdje je Str8 pozvao muškarce koji se ne boje kazati istinu, da učestvuju i osvoje super nagrade. Svake sedmice izvlače se dobitnici Str8 poklon paketa, a glavna nagrada je renoviranje sobe u vrijednosti od 5.000KM. Uz renoviranje, dobitniku će mladi umjetnici na zidu sobe “nasprejati” njegovu istinu u vidu originalnog personaliziranog grafita. Nagradno takmičenje na microsite-u traje do 31.7. 2016. Za više informacija posjetite Facebook stranicu STR8 BiH.

 

Oznake
0 Shares
0 Shares
Copy link