Subota, 18.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Druženje MH sa čitaocima: Zajedno za ljude sa hercegovačkih margina (FOTO)

  Podijeli:

  GACKO, BILEĆA, TREBINjE – “Moja Hercegovina” je prethodnih dana u Gacku, Bileći i Trebinju organizovala druženja sa svojim čitaocima i završnu prezentaciju informativnog projekta podrške marginalizovanim grupama u Hercegovini.

  Druženje sa čitaocima u Bileći (Foto: Moja Hercegovina)
  Druženje sa čitaocima u Bileći (Foto: Moja Hercegovina)

  Razgovor između članova redakcije i posjetioca imao je za cilj da se čitaoci upoznaju sa načinom na koji funkcioniše naš medij, te da predstavimo projekat “Podsticanje mobilnog reporterstva o ljudskim pravima putem onlajn medija”, koji smo u prethodnom periodu realizovali uz podršku Američke ambasade u BiH.

  U protekloj godini naš magazin je u okviru pomenutog projekta objavio sedamdeset novinarskih priča o ljudima sa hercegovačke margine, njihovim problemima i životnim sudbinama. Nastojali smo da kroz lične priče Hercegovaca građanima približimo izazove života i društvene brige, ukažemo na kršenja ljudskih prava, ohrabrimo pojedince da o tome javno progovore, te da podstaknemo institucije na reakciju. Cilj nam je bio i da podignu kvalitet informisanja o marginalizovanim grupama, tamo gdje medijima često nedostaje senzibilnosti.

  Dio tekstova nastalih u okviru projekta publikovan je i u prvom štampanom izdanju „Moje Hercegovine“, koji je prezentovan čitaocima i koji ćemo u narednom periodu nastojati da ustupimo većem broju stanovnika Hercegovine.

  Na druženjima u Gacku, Bileći i Trebinju čitaocima smo ukazali na probleme koji su nas pratili na putu nastanka svih priča.

  Susret sa čitaocima bila je prilika da čujemo i njihova razmišljanja, pohvale i kritike na naš rad. Saglasni su bili da smo “nepopularne” teme obradili na zanimljiv način i uspjeli da svojim tekstovima zadržimo pažnju čitalaca.

  Posebno je zadovoljstvo što su se našem pozivu odazvali predstavnici institucija i ustanova iz Trebinja sa kojima smo sarađivali u toku realizacije projekta, te čiji dalji rad može uveliko doprinijeti rješavanju problema i popravljanju kvaliteta života aktera naših priča.

  Našem predstavljanju u Trebinju prisustvovali su, među ostalim, predstavnici Gradske uprave, trebinjske Skupštine, Centra za socijalni rad, Ženskog centra, Udruženja roditelja i djece sa posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko”, te kolege novinari.

  U prijatnoj atmosferi pričali smo o situaciju u društvu i novinarstvu, a zaključak se, na kraju, nametnuo sam – šteta što ovakvo druženje nismo organizovali i ranije. Sada smo potpuno sigurni da je ovaj pionirski poduhvat za nas prvi u nizu.

  Redakcija internet magazina “Moja Hercegovina”

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI