Početna  /  Srušio se ruski vojni avion u kom je bio hor Crvene armije
Svijet Vijesti

Srušio se ruski vojni avion u kom je bio hor Crvene armije

Ruski vojni avion u kome su se nalazila 92 čoveka, srušio se u Crno more, objavilo je rusko ministarstvo odbrane, prenosi BBC. U avionu je bio Hor Crvene armije. Za sada je nađeno telo jedne žrtve, na šest kilometara od obale, rekao je ministar odbrane, prenosi TASS.

ruski_avion1
Foto: AFP

Ruska agencija RIA citira neimenovani izvor iz bezbednosnih službi, koji navodi da trenutna saznanja ukazuju na to da se radilo o tehničkom kvaru ili greški pilota. Interfaks prenosi da avion nije slao SOS pozive.

Spasilački helikopteri nalaze se u zoni pada aviona. Do sada nisu pronađeni preživeli, prenosi Interfaks.

Kako se navodi, avon je nestao s radara 20 minuta po poletanju sa aerodroma u Sočiju.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Tu-154 prevozio osoblje, članove poznatog vojnog ansambla Aleksandrov i novinare. U avionu je bilo 84 putnika, od toga 68 članova ansambla, devet novinara, i ostalo pratnja, uz osam članova posade, potvrdili su zvaničnici.

Avion je trebalo da leti do Latakije, sirijske provincije.

Poleteo je iz Moskve, a u Soči je sleteo da dopuni gorivo.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da su delovi pronađeni na kilometar i po od obale Crnog mora, nedaleko od Sočija. Nalaze se, kako su naveli, na dubini od 50 do 70 metara.

Navodi se i da su uslovi za letenje bili povoljni. Odmah je otvorena istraga.

Portparol ministarstva Igor Konašenkov objasnio je da je avion prevozio vojno osoblje koje je trebalo da učestvuje u novogodišnjem nastupu za ruske trupe raspoređene u Siriji.

Ruski predsednik Vladimir Putin informisan je o nesreći, poručeno je iz Kremlja. Nijedan civilni let nije otkazan zbog ove nesreće.

Ansambl Aleksandrov

Aleksandrov je zvanični ansambl i hor ruskih vojnih snaga. Poznat kao Hor Crvene armije, osnovan je 1928. godine, za vreme sovjetske ere.

Nosi ime po svom prvom upravitelju Aleksandru Vasiljeviču Aleksandrovu, koji je napisao i himnu SSSR.

0 Shares
0 Shares
Copy link