Srđan Lero prvi do Časnog krsta u Bilećkom jezeru (Foto)

BILEĆA – Bilećanin Srđan Lero pobjednik je bogojavljenskog plivanja za Časni krst u Bilećkom jezeru koje je ove godine održano drugi put.

Srđan Lero

Lero je bio najbrži od dvadesetak učesnika koliko je ove godine plivalo za Časni krst, a ovo je njegovo drugo učešće u plivanju za Časni krst.

“Ovo je drugi put da učestvujem u plivanju. Voda je bila jako hladna ali drago mi je da sam učestvovao, a pogotovo što sam pobijedio”, rekao je Lero za naš magazin.

Starješina Sabornog hrama Svetog Save u Bileći Nebojša Kolović rekao je da je u bogojavljenskom plivanju najvažnije to što se sve dešavalo po hrišćanskom konceptu.

“Evo ove godine drugi put plivanje za Časni krst u Bilećkom jezeru. Kad smo vidjeli zainteresovanost građana odvažili smo se prošle godine prvi put, a ove godine je lakše jer se sve odvija po ustaljenom redu. Osvještali smo vodu. Sve je po nekom hrišćanskom redu i konceptu da bude najprije liturgija, zatim litija, a potom osvještanje vode i plivanje za Časni krst, što je jedan veoma lijep događaj za sve Bilećane”, istakao je Kolović.

Najstariji učesnik ove godine je bio Luka Parežanin (66) a najmlađi jedanaestogodišnji Miljan Dangubić.

Milena Koprivica

Tagovi:
Autor