Srijeda, 29.01.2020
More

  Srđan Lero prvi do Časnog krsta u Bilećkom jezeru (Foto)

  Podijeli:

  BILEĆA – Bilećanin Srđan Lero pobjednik je bogojavljenskog plivanja za Časni krst u Bilećkom jezeru koje je ove godine održano drugi put.

  Srđan Lero

  Lero je bio najbrži od dvadesetak učesnika koliko je ove godine plivalo za Časni krst, a ovo je njegovo drugo učešće u plivanju za Časni krst.

  “Ovo je drugi put da učestvujem u plivanju. Voda je bila jako hladna ali drago mi je da sam učestvovao, a pogotovo što sam pobijedio”, rekao je Lero za naš magazin.

  Starješina Sabornog hrama Svetog Save u Bileći Nebojša Kolović rekao je da je u bogojavljenskom plivanju najvažnije to što se sve dešavalo po hrišćanskom konceptu.

  “Evo ove godine drugi put plivanje za Časni krst u Bilećkom jezeru. Kad smo vidjeli zainteresovanost građana odvažili smo se prošle godine prvi put, a ove godine je lakše jer se sve odvija po ustaljenom redu. Osvještali smo vodu. Sve je po nekom hrišćanskom redu i konceptu da bude najprije liturgija, zatim litija, a potom osvještanje vode i plivanje za Časni krst, što je jedan veoma lijep događaj za sve Bilećane”, istakao je Kolović.

  Najstariji učesnik ove godine je bio Luka Parežanin (66) a najmlađi jedanaestogodišnji Miljan Dangubić.

  Milena Koprivica

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI