Početna  /  Srbijanski parlament: Dijana Vukomanović napustila SPS
Srbija Vijesti

Srbijanski parlament: Dijana Vukomanović napustila SPS

Potpredsjednica Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović napustila je SPS SPS i poslaničku grupu te stranke u parlamentu, javlja Tanjug.

dijana_vukomanovic

Kako je obrazložila u saopštenju poslatom medijima poslanički mandat nastaviće da obavlja kao samostalni narodni poslanik.

Mediji su ovih dana prenijeli da je Statutarna komisija SPS kaznila ukorom pred isključenje funkcionere Nenada Borovčanina i Novicu Tončeva zbog kritika na račun stranke, kao i Vukomanovićevu i Ivanu Petrović zbog tuče.

“Donela sam odluku da istupim iz članstva @socijalisti i Poslaničke grupe #SPS u #Skupstina #Srbija. Od danas sam samostalna poslanica”, napisala je Vukomanovićeva na svom Tviter profilu.

Vukomanovićeva je u SPS provela dvije decenije, tačnije od 1996. godine. Osim što je poslanica u Skupštini Srbije ona je, bar do danas bila i predsjednica Izvršnog odbora SPS.

Vukomanović je diplomirala i doktorirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a njeno prijateljstvo sa liderom SPS Ivicom Dačićem datira još iz tih, studentskih dana, navodi “Blic”.

Nakon odlaska Slobodana Miloševića sa vlasti i iz stranačkog života, Vukomanovićeva je zajedno sa Milomirom Minićem pisala program SPS-a, da bi za Osmi kongres socijalista napisala novi program stranke mnogo liberalniji i u čijoj osnovi je moderna ljevica, okrenutost ka Evropi i saradnja sa drugim strankama.

Na tom kongresu je izabrana i za potpredsjednika stranke. Nekoliko puta birana je i za narodnu poslanicu, uključujući i ovaj najnoviji saziv.

0 Shares
0 Shares
Copy link