Početna  /  Sprema li opozicija novi protest?
Izdvajamo Republika Srpska

Sprema li opozicija novi protest?

Opozicija upozorava vlast Republike Srpske da ukoliko zahtjevi koje je iznijela na protestima 2. oktobra ne budu ispunjeni, slijede novi protesti.

Predsjednik DNS, Nenad Nešić, napomenuo je da vlast Srpske još nije odgovorila na zahtjeve koje je opozicija predstavila na protestima u Banjaluci, 2.oktobra, te da vjerovatno slijede novi protesti.

– Očigledno vlast Republike Srpske, odnosno nenarodni režim, ne želi da ispuni normalne i opravdane zahtjeve opozicije, kao što je naš zahtjev da se omogući BN televiziji pristup MUX-A. Oni žele da uguše najpopularniji i najgledaniji medij u Republici Srpskoj – rekao je Nešić za Srpskainfo.

On je dodao da vlast ne gasi samo BN TV, već pokušava da ugasi istinu, da ne bi mogla da se čuje u Republici Srpskoj.

– Na protestima koje smo održali na Trgu Krajine, mi smo režimu postavili rok za ispunjenje naših zahtjeva. Taj rok ističe. Mislim da treba organizovati proteste i da ne prestajemo sa protestima, već da oni traju do ispunjenja naših zahtjeva. Samo tako će režim shvatiti da mi nemamo namjeru da se igramo, da nemamo namjeru da trošimo narodu energiju. Mi imamo namjeru da uvedemo normalu u Republiku Srpsku – poručio je Nešić.

Predsjednik PDP, Branislav Borenović, za Srpskainfo kaže da će se protesti ponavljati ako se vlast ogluši na zahtjeve opozicije.

– Znate da smo na protestima 2. oktobra rekli da je to tek početak izražavanja naših stavova, zajedno s narodom Republike Srpske i da ćemo nastaviti u tom pravcu. Mislim da je to najbolji način kako artikulisati društvene tokove u Republici Srpskoj – rekao je Borenović.

Dodao je da narod i njihovi legitimni predstavnici u opozicionim strankama hoće da snažno iskažu svoj stav o brojnim anomalijama u društvu.

– Mi ćemo to raditi u narednom periodu, tako da niko ne treba da sumnja da su ovo protesti koji su bili samo 2. oktobra; oni će se ponavljati i imaće neku svoju vrstu dugoročne dimenzije – kazao je Borenović.

Podsjećamo da su opozicione stranke protestovale 2. oktobra na Trgu Krajine u Banjaluci, protiv “koruptivnih radnji aktuelne vlasti Srpske i gušenja medijskih sloboda u Republici Srpskoj”.

Tada je predsjednik SDS, Mirko Šarović, najavio i proteste ispred zgrade Radio televizije Republike Srpske (RTRS) ukoliko u narednih 15 dana RTRS ne omogući uključivanje Televizije BN u digitalni paket emitovanja, na način kako je to urađeno s Alternativnom televizijom iz Banjaluke, nakon prestanka emitovanja analognog signala.

Izvor: Srpskainfo

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap