Početna  /  Spisak banjalučkih i prijedorskih lokala koje je danas pretresla policija i poreznici
Republika Srpska

Spisak banjalučkih i prijedorskih lokala koje je danas pretresla policija i poreznici

Policija i poreznici pretresli su danas u akciji “Fiskalna kasa” na desetine objekata u Banjaluci i Prijedoru zbog sumnje da se u njima koristio softver preko kojeg se vršila poreska utaja.

Prema informacijama portala CAPITAL u Banjaluci je izvršen pretres u lokalima Kset, Cinecitta, Mala stanica, Mala stanica (TC Mercator), Casamassima, Mac Tire Pub, Kod Brke, Kazamat, Streamline, Vienna, Olivia, Lukijan, Vila Vrbas, Bizarre, Jova bar, pekara Malta, By Miscela, Kafeterija 5, Bonafides, Milky onassis, Plan B, MCB pivnica, San Trope, Sebastijan, Alegro i Scorpion.

U Prijedoru je pretresen ugostiteljski objekat Voulez Vous.

Iz MUP-a Republike Srpske je saopšteno kako će protiv osumnjičenih u vezi sa pretresom biti podneseni izvještaji, a da će oduzeti predmeti poput fiskalnih kasa, biti poslati na vještačenje.

Iz Poreske uprave Republike Srpske su kazali kako su došli do indicija da pojedini poreski obveznici ne prijavljuju sav promet, a kontrolama preko fiskalnih kasa je utvrđeno da ti poreski obveznici uredno izdaju fiskalne račune.

Poručuju kako će i u narednom periodu nastaviti rad na razotkrivanju krivičnih djela iz oblasti poreza sa ciljem da svi poreski obveznici posluju u skladu sa pozitivnim propisima, te da bude stvorena  lojalna konkurencija, odnosno da svi poreski obveznici u Republici Srpskoj posluju pod istim uslovima.

“S tim u vezi, pozivamo poreske obveznike da poštuju zakonske propise i da svoju dobit grade na pružanju kvalitetnijih usluga građanima, u zakonskim okvirima i fer tržišnoj utakmici, a ne na izbjegavanju svojih poreskih obaveza, jer cilj Poreske uprave RS nije kažnjavanje poreskih obveznika, već njihovo uvođenje u legalno poslovanje i eliminisanje nelojalne konkurencije”, saopšteno je iz Poreske uprave RS.

Izvor: Capital

1 Share
1 Share
Copy link