Početna  /  Špirić podnio ostavku na članstvo u Komisiji za spoljnu trgovinu
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Špirić podnio ostavku na članstvo u Komisiji za spoljnu trgovinu

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić obavijestio je Kolegijum ovog doma da podnosi neopozivu ostavku na članstvo u Komisiji za spoljnu trgovinu i carine.

Nikola Špirić (FOTO: Vijesti.ba)

“Shodno zaključku Izvršnog komiteta SNSD-a da se podnese ostavka u svim komisijama i odborima oba doma Parlamentarne skupštine, ja sam putem Kluba poslanika poslao danas obavještenje kolegijumu Predstavničkog doma da podnosim neopozivu ostavku na članstvo u Komisiji za spoljnu trgovinu i carine”, rekao je Špirić Srni.

Izvršni komitet SNSD-a odlučio je prošle sedmice da svi članovi komisija i odbora iz ove stranke u oba doma Parlamentarne skupštine BiH podnesu ostavke u tim odborima i komisijama.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na sjednici održanoj u srijedu, 26. jula, smijenio je Špirića sa čela Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno–bezbjednosne agencije /OBA/ BiH, nakon čega je srpski delegat u Domu naroda Sredoje Nović iz SNSD-a obavijestio Kolegijum Doma da podnosi neopozivu ostavku na članstvo u ovoj komisiji.

Špirić, koji je i potpredsjednik SNSD-a, nakon sjednice Izvršnog komiteta rekao je da OBA ne smije biti “megafon jedne političke partije i da liči na bivšu bošnjačku obavještajnu službu AID”, te da Bošnjaci sada apsolutno upravljaju ovom agencijom.

“Ostavke podnosimo jer nema potrebe da u parlamentu trpimo nasilje”, rekao je ranije Špirić.

0 Shares
0 Shares
Copy link