Početna  /  Špirić ostaje na čelu Komisije za nadzor nad OBA-om
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska Vijesti

Špirić ostaje na čelu Komisije za nadzor nad OBA-om

Komisija za nadzor nad OBA-om se prije usvajanja dnevnog reda sastanka koji se danas održava u Sarajevu, izjašnjavala o suspenziji predsjedavajućeg ove Komisije Nikole Špirića.

Nikola Špirić (FOTO: Vijesti.ba)

Glasanjem je odlučeno da Špirić ostaje na čelu komisije. Sedam zastupnika glasalo je za, četiri su bila protiv, a jedan suzdržan.

Špirić je tražio da se pitanje njegove suspenzije, odnosno zaključka Predstavničkog doma PSBiH, tretira kao prethodna tačka.

Podsjećamo, u toku je sjednica Zajedničke komisije PSBiH za nadzor nad OBA-om na kojoj prisustvuju direktor i zamjenik direktora OBA-e te predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i njegovi zamjenici Vjekoslav Bevanda i Mirko Šarović.

Tema sjednice su problemi u OBA-i za koju su pojedini članovi komisije tvrdili da se podijelila po nacionalnoj osnovi.

U Izvršnom Obavještajnom komitetu su predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i njegovi zamjenici ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda.

Sastanku u zgradi Parlamentarne skupštine BiH prisustvuje generalni direktor OSA-e Osman Mehmedagić i njegov zamjenik Trifko Buha.

0 Shares
0 Shares
Copy link