Početna  /  SNSD Trebinje: CIK da zabrani djelovanje PDP-a na području BiH
Izdvajamo Trebinje

SNSD Trebinje: CIK da zabrani djelovanje PDP-a na području BiH

Foto: Radio Trebinje
Gradski odbor SNSD Trebinje zatražio je od nadležnih institucija Republike Srpske procesuiranje rukovodstva PDP-a, nakon optužbi bivšeg visokog funkcionera PDP-a Slavka Vučurevića da je vrh stanke umiješan u kriminal i korupciju i da je pod uticajem stranih faktora.

„Mnogo je tema o vlasti da je korumpirana, da se mnogo spinuje i laže. Nikada opozicija nije htjela da prokomentariše svoje dvorište. Do juče nismo mogli ni slutiti u kakvom je stanju njihovo dvorište. Blago je reći da je katastorfa u PDP-u“, rekao je Luka Petrović, predsjednik Gradskog odbora SNSD Trebinje.

On je poručio da je poruka jasna i da nije problem što se PDP topi, nego kako je na političkoj sceni mogao da opstane ovakav politički subjekat.

Na sjednici GO SNSD Trebinje donesena su tri zaključka:

„Pozivamo nadležne institucije Srpske da se rukovodstvo PDP-a pritvori do daljnjeg, dok se ne dokumentuju kriminal, izdaja, stanovi, stipendije i korupcija. Pozivamo CIK da zabrani djelovanje PDP-a na teritoriji BiH. Svi kadrovi PDP-a koji ne podnesu ostavke, smatraće se da su došli na koruptivan način do tih pozicija“, saopštio je Petrović na konferenciji za medije.

Niko od lidera i poslanika nije demantovao navode Slavka Vučurevića, poručio je Petrović.

„Svaki građanin mora da zna istinu. Kada bi kojim slučajem ova opozicija dobila vlast, ne bi bilo ni plata, ni penzija, ni investicija. Svako ko radi pravi grešku, ali opozicija ima odriješen jezik i ne radi ništa“, poručio je Petrović.

Nakon 18 godina PDP je napustio Slavko Vučurević koji je optužio stranku za kriminal i korupciju i poručio da PDP radi pod uticajem stranaca, uzima pare i obmanjuje članstvo.

Izvor: Radio Trebinje

1 Share
1 Share
Copy link