Početna  /  SNSD-DNS-SP: Naredne sedmice o eventualnom otkazivanju masovnih okupljanja
Bosna i Hercegovina Vijesti

SNSD-DNS-SP: Naredne sedmice o eventualnom otkazivanju masovnih okupljanja

U Prijedoru je održan sastanak predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, DNS-a Marka Pavića i SP-a Petra Đokića.

Dodik i Pavić u Prijedoru (foto: RTRS)
Dodik i Pavić u Prijedoru (foto: RTRS)

Nakon sastanka, Dodik je rekao da će naredne sedmice pozvati predstavnike svih stranaka i drugih organizacija na zajednički sastanak, kako bi se postigao dogovor oko najavljenih okupljanja građana, istakavši da protesti nisu rješenje.

Na sastanku je, kako je rečeno, istaknuta potpuna saglasnost i jedinstvo koalicije u organizaciji mitinga “Srcem za Srpsku ” koji ima za cilj iskazivanje podrške Srpskoj i očuvanju njene autonomije. Dodik je ipak naglasio, da ukoliko bude otkazan protest opozicije, biće otkazan i miting vladajućih stranaka.

Lider socijalista Petar Đokić je rekao da mitingom “Srcem za Srpsku” vladajuće partije žele da pokažu da nisu stranke i vlast, koja nema podršku naroda.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić je izjavio da najavljeni protesti tzv. Saveza za promjene nisu način rješavanja bitnih pitanja za Republiku Srpsku, naglašavajući da imaju drugu pozadinu, koja se, kako je rekao, mogla vidjeti u zemljama regiona.

SNSD, SP i DNS su, kako je rečeno, u potpunosti dogovorili i zajednički nastup koalicije u svim opštinama na lokalnim izborima.

Na sastanku je, kako je rečeno, istaknuta potpuna saglasnost i jedinstvo koalicije u organizaciji mitinga “Srcem za Srpsku ” koji ima za cilj iskazivanje podrške Srpskoj i očuvanju njene autonomije.

Rečeno je i da je u potpunosti dogovoren i zajednički nastup koalicije u svim opštinama na lokalnim izborima.

Izvor: RTRS

0 Shares
0 Shares
Copy link