Početna  /  Snijeg u Srbiji: Stotine domaćinstava bez struje
Srbija

Snijeg u Srbiji: Stotine domaćinstava bez struje

NOVA VAROŠ, IVANJICA – Na teritoriji opštine Nova Varoš oko 600 domaćinstava je bez struje, najkritičnije je u selima oko Jasenova, Trudovo i Murtenica, kao i zlatarska sela ka Sjenici.

Ilustracija

“U Vodenoj poljani sneg je preko metra i ekipe su izašle na teren ali da li će se izboriti po takvom vremenu i sa takvom opremom i koliko će to biti trajno, videćemo”, rekao je predsjednik opštine Nova Varoš Radosava Vasiljević.

Prema njegovim riječima, problem je ponovo u niskonaponskoj mreži.

“Zbog težine snega grane su pale po provodnicima i pokidale ih. Ponegde su oboreni i stubovi”, rekao je Vasiljević u izjavi za Glas zapadne Srbije.

On je dodao da je distribucija poprilično neopremljena terenskim vozilima kao i ljudstvom i da se bore da otklone kvarove, međutim to ne ide tako brzo.

Oko 900 domaćinstava u opštini Ivanjica i danas je bez struje, rekao je za Glas zapadne Srbije zamjenik predsednika opštine Momčilo Mitrović.

On je istakao da je najteža situacija u golijskim selima, Erčegama, Bratljevu i Kovilju.

U pojedinim selima nema struje od juče ujutru a najveći problem su neraskresane trase, opšte loše stanje niskonaponske mreže.

Mitrović kaže da je Elektrodistribucija ovaj snijeg dočekala nespremno.

Mitrović je kazao da su radnicima ivaljičke elektrodistribucije u pomoć stigli radnici iz okolnih gradova, ali kada će doći do normalizacije u snabdevanju električnom energijom još uvek se ne zna.

Inače, veliki odron zatrpao je put za Deviće tako da je ovo selu u ovom trenutku odsečeno od Ivanjice.

Zbog toga sanitet koji prevozi pacijente na dijalizu nije bio u stanju da dođe do njih.

,,Lokalna samouprava uputila je mašine da oslobode prolaz ka selu Deviću i u ovom trenutku oni su na terenu”, izjavio je za Glas zapadne Srbije zamenik predsednika opštine Momčilo Mitrović.

0 Shares
0 Shares
Copy link