Početna  /  Snijeg pada u Hercegovini, iz trebinjskog CJB-a apel vozačima
Hercegovina

Snijeg pada u Hercegovini, iz trebinjskog CJB-a apel vozačima

ISTOČNA HERCEGOVINA – Snijeg jačeg inteziteta od jutros pada i na području Trebinja, što je prouzrokovalo usporeniji saobraćaj, ali većih problema nema, zahvaljujući ekipama preduzeća “Hercegovinaputevi”.

(FOTO: Radio Nevesinje/arhiv)
Snijeg u Nevesinju (FOTO: Radio Nevesinje/arhiv)

Rukovodilac Službe zaštite puteva u ovom preduzeću Ljubiša Madžar rekao je SRNA-i da je saobraćaj otežan zbog snijega koji pada na području cijele Hercegovine, ali da su svi magistralni i regionalni putevi u njihovoj nadležnosti prohodni.

“Probleme prave jedino šleperi koji ne posjeduju zimsku opremu, zbog čega se popriječe na putu pa onemogućavaju prolaz vozilima i našim mašinama”, kaže Madžar i dodaje da je jutros iz tog raloga zastoj bio u mjestu Miljanovići na ulazu u Ljubinje iz pravca Trebinja.

On je dodao da su o ovom problemu upoznate sve policijske stanice u Hercegovini, kako bi njihove patrole upozoravale vozače teretnih kamiona da bez lanaca ne kreću na puteve prekrivene snijegom.

Madžar napominje da je visina snijega na graničnim prelazima prema Crnoj Gori Klobuk, Sitnica i Deleuši oko 20 centimetara, a na prevoju Čemerno četdresetak.

Trebinjski “Hercegovinaputevi” deponovali su na punktovima u Gacku i Trebinju oko 1.000 tona soli za posipanje, a na terenu se nalazi 15 mašina.

Ekipe ovog preduzeća danonoćno su na terenu, na usluzi vozačima i ne dozvoljavaju da dođe do većih zastoja.

Apel vozačima iz CJB-a Trebinje

Centar javne bezbjednosti Trebinje apeluje na sve vozače da vožnju prilagode prije svega trenutnim uslovima na putu i vremenskim uslovima. S obzirom, da je vrijeme praznika, očekuje se gušći saobraćaja kako u Gradu Trebinju, tako na cijeloj putnoj mreži koju operativno pokriva Centar javne bezbjednosti Trebinje.

Trenutni vremenski uslovi usporavaju odvijanje saobraćaja, te, se apeluje na sve vozače da imaju strpljenja, ali i da ranije krenu na planirana putovanja.

Policijski službenici Centra će u skladu sa planiranim aktivnostima u sklopu akcije „PRAZNIK“ koja se realizuje do 20. januara 2017. godine, sprovoditi pojačane aktivnosti na kontroli učesnika u saobraćaju.

Centar apeluje na sve vozače da u vozilu imaju i lance, bez obzira što nisu dio obavezne zimske opreme, ali s obzirom da je u većini Opština Istočne Hercegovine pao ili pada snijeg njihova upotreba je obavezna.

“Čuvajte svoj i život svojih najmilijih”, poručeno je iz CJB-a Trebinje.

0 Shares
0 Shares
Copy link