Početna  /  Smijenjen glavni tužilac RS Mahmut Švraka!
Izdvajamo Republika Srpska

Smijenjen glavni tužilac RS Mahmut Švraka!

Mahmut Švraka smijenjen je sa pozicije glavnog tužioca Tužilaštva RS, saopšteno je iz VSTV-a.

“Vijeće je na sjednici održanoj 20. oktobra 2022. godine, razmatralo i usvojilo žalbu Ureda disciplinskog tužioca VSTV-a BiH. Time je preinačilo odluku Drugostepene disciplinske komisije za tužioce od 25.8.2022. godine u pogledu izrečene disciplinske mjere. Tuženom Švraka Mahmutu, glavnom tužiocu Republičkog javnog tužilaštva RS, izrečena disciplinska mjera: Premještanje sa mjesta glavnog tužioca Republičkog javnog tužilaštva RS na mjesto tužioca Republičkog javnog tužilaštva RS”, navodi se u saopštenju.

U predmetnom postupku, Drugostepena disciplinska komisija VSTV-a BiH za tužioce, odlučujući o žalbi tuženog, preinačila je Odluku Prvostepene disciplinske komisije VSTV-a BiH za tužioce u pogledu izrečene disciplinske mjere, na način da je tuženom Švraka Mahmutu, glavnom tužiocu Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske izrekla disciplinsku mjeru smanjenja plate za 30% na period od šest mjeseci.

Kako se navodi u saopštenju Prvostepena disciplinska komisija, odlučujući po disciplinskoj tužbi Ureda disciplinskog tužioca, donijela je Odluku kojom je:

a) utvrđena disciplinska odgovornost tuženog zato što je propustio postupiti u skladu sa relevantnim odredbama pravilnika o TCMS-u,

b) navedene odluke tuženi je suprotno odredbama Zakona o zaštiti tajnih podataka BiH propustio da pokrene postupak personalnih sigurnosnih provjera uposlenika Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske.

Izvor: BUKA

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap